‚Obvinění vůči Lindemannovi nás šokovala.‘ Universal přerušil spolupráci s kapelou Rammstein

Hudební vydavatelství Universal Music Entertainment přerušilo spolupráci s německou kapelou Rammstein, jejíž zpěvák Till Lindemann čelí obviněním ze sexuálního násilí. Firma oznámila, že nebude dělat reklamu na alba metalové skupiny.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapela Rammstein

Kapela Rammstein | Zdroj: Profimedia

„Obvinění vůči Tillu Lindemannovi nás šokovala a máme největší respekt vůči ženám, které se v tomto případu tak odvážně veřejně vyjádřily,“ uvedla ve čtvrtek nahrávací společnost v prohlášení, o němž informovala agentura DPA.

„Jsme přesvědčeni, že plné vysvětlení obvinění, i ze strany úřadů, je bezpodmínečně žádoucí a musí být také v zájmu celé skupiny,“ uvedla firma. „Poté, co obvinění vešla ve známost, jsme až do odvolání přerušili marketingové a propagační aktivity týkající se nahrávek skupiny,“ uvedla společnost.

‚Sexuální delikty a distribuce drog.‘ V Německu začali vyšetřovat zpěváka skupiny Rammstein

Číst článek

Po zprávách o obviněních Lindemanna zahájilo berlínské státní zastupitelství vyšetřování zpěváka kvůli podezření ze sexuálních deliktů a distribuce drog. Založeno je na trestních oznámeních třetích osob, které se přímo neúčastnily vyšetřovaných událostí.

V uplynulých týdnech německá média přinesla řadu svědectví mladých fanynek kapely Rammstein o nevhodném chování šedesátiletého frontmana skupiny a jeho spolupracovníků. Podle těchto svědectví mladé ženy dostaly pozvánky do zázemí koncertů či na večírky po koncertech.

Tvrdí, že jim bylo naznačeno, že se očekává, že budou mít pohlavní styk s Lindemannem. Některé ženy také vyjádřily podezření, že dostaly drogy, aniž by o tom věděly. Minulý týden zpěvákovi právníci uvedli, že všechna tvrzení jsou falešná.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme