Ředitel kladenské Poldovky slíbil zaměstnancům, že jim bude výplaty posílat včas

Zaměstnancům kladenského ocelářského podniku Poldi včera přišly na účty květnové výplaty, odboráři tak zrušili plánovaný protest. Místo toho se asi stovka pracovníků ve 14 hodin zúčastnila poklidného shromáždění. V závěru krátké akce se zaměstnanci promluvil generální ředitel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Areál Poldi - Kladno

Areál Poldi - Kladno | Foto: Jana Káninská

„Zaznělo přesně to, co jsme chtěli slyšet – že mzdy budou vypláceny včas a všechny najednou,“ oznámil šéf odborářů Richard Mosr.

Protestem chtěli odboráři upozornit na to, že jim firma posílá výplaty se zpožděním. Kladensko dlouhodobě bojuje s vysokou nezaměstnaností, tato situace proto dál zhoršuje sociální napětí.

„Kolikrát nemám ani na to, abych se do té práce dostal,“ svěřil se zaměstnanec někdejšího ocelářského gigantu. Problémy trvají už rok a půl, od doby, kdy firmu koupil ruský majitel.

Někteří zaměstnanci už si hledají novou práci, další se zadlužují. Ve stávkové pohotovosti jsou pracovníci od 1. ledna.

Podle vedení firmy může za zpožďování výplat to, že výrobky mají proměnlivou kvalitu. Společnost je prý také prodává za nízké ceny. Poldovka už chystá potřebná opatření.

„Jednak navýšení výroby, protože čím máte vyšší výrobu, tím jsou zisky samozřejmě vyšší,“ uvedl personální ředitel Antonín Čimera.

Kateřina Havránková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme