Česko 0:0 Rakousko

Fed Cup: Po prvním dni hrají Češky s USA nerozhodně

Semifinále Fed cupu mezi Českou republikou a Spojenými státy je po prvním dni nerozhodné 1:1. Bod pro domácí získala v brněnské hale Petra Kvitová, když přehrála hostující Mattekovou-Sandsovou 6:3 a 7:6. Svůj zápas ale prohrála Iveta Benešová, když nestačila na Alexu Glatchovou vysoko 1:6 a 2:6.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: ČTK

Devatenáctiletá Kvitová nastoupila do utkání se zpevněným kotníkem, který rázem stanovil ráz hry. Hostující Američanka se snažila českou hráčku rozběhat, zatímco Kvitová hrála co nejkratší výměny. Tvrdá hra Američance nesvědčila a už ve třetí hře utkání i díky vlastním nevynuceným chybám ztratila podání. Druhý set byl stejně jako první v rukách české tenistky, ale byla to ona kdo udělal první chybu. ,,Zavinila jsem si to sama, přestala jsem přemýšlet," litovala Kvitová ztraceného podání v sedmé hře. Matteková-Sandsová poté získala vlastní servis a za stavu 3:5 z českého pohledu vypadal zápas na třísetový boj. Kvitová ale dovedla druhou sadu první dvouhry do tie breaku, kde si rychle vybudovala vedení 5:0.

Česká jednička Iveta Benešová byla proti Alexe Glatchové favoritkou, ale stejně jako v únoru proti Španělsku svoji roli nepotvrdila. Přestože mladičká Američanka pomáhala české tenistce mnoha dvojchybami, Benešové to nepomohlo. Hned po utkání pak zklamaná 29. hráčka světa oznámila, že zváží své pokračování v týmových soutěžích. ,,Už se o to pokoušet nebudu a nechám to ostatním, " pronesla Benešová. V zítřejší dvouhře by se tak mohla objevit Lucie Šafářová.

ČR - USA 1:1 po sobotních dvouhrách

Kvitová - Matteková-Sandsová 6:3, 7:6 (7:2) Benešová - Glatchová 1:6, 2:6

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme