Sparta zveřejnila svou majetkovou strukturu. Křetínský kontroluje většinový podíl

Fotbalová Sparta informovala o své vlastnické struktuře, která dosud nebyla přesně známa. Majoritním vlastníkem klubu je z 99,9 procenta 1890s holdings. Tato akciová společnost zároveň od loňského listopadu drží 27 procent ve společnosti WH Holding Limited, která plně vlastní anglický West Ham.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Křetínský

Daniel Křetínský | Zdroj: Profimedia

Ve společnosti 1890s holdings má 56 procent a jednu akcii předseda představenstva klubu Daniel Křetínský spolu s manažery ze skupiny Energetického a průmyslového holdingu. Tento podíl reprezentuje společnost EP Sport Holdings.

Zbývajících 44 procent minus jedna akcie je kontrolováno Patrikem Tkáčem a skupinou J&T Private Equity Group (prostřednictvím společnosti J&T Capital Partners).

Miliardář Křetínský se stal spolumajitelem West Hamu, v němž působí trio českých hráčů Vladimír Coufal, Alex Král a Tomáš Souček, loni v listopadu.

Pokud by v londýnském klubu získal většinový podíl, nemohli by „kladiváři“ s Pražany podle pravidel Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) hrát stejnou soutěž evropských pohárů.

ℹ️ AC Sparta Praha informuje o úpravě vlastnické struktury, která je řešena na úrovni akciové společnosti 1890s holdings. Tato společnost je majoritním vlastníkem (99,9 %) AC Sparta Praha fotbal, a.s.

PODROBNOSTI ➡ bit.ly/3D0zTRv

11:21 – 21. 03. 2022

4 104

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme