Česká kolonie ve West Hamu se opět rozrostla, Kladiváři získali reprezentačního záložníka Krále

Třiadvacetiletý fotbalový záložník Alex Král odešel ze Spartaku Moskva do West Hamu na roční hostování s povinnou opcí. V londýnském celku už působí další čeští reprezentanti Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem. Právě oni představili novou posilu Kladivářů na sociálních sítích.

Londýn (Aktualizováno: 22:03 31. 8. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost Alexe Krále vyrovnávacího gólu do sítě Kosova v kvalifikačním utkání o Euro

Radost Alexe Krále vyrovnávacího gólu do sítě Kosova v kvalifikačním utkání o Euro | Foto: David W. Černý | Zdroj: Reuters

„Mám velkou radost, že můžu Alexe přivítat ve West Hamu. Dodá konkurenci do středu zálohy. Je to další mladý a talentovaný hráč, u něhož cítíme velký potenciál. Myslíme si, že bude schopný přizpůsobit se požadavkům Premier League,“ řekl pro klubový web trenér David Moyes.

Slavii opouští dvě opory. Senegalec Sima přestoupil do anglického Brightonu, stopera Zimu získal FC Turín

Číst článek

„Doufáme, že pro nás v průběhu sezony bude představovat cenný přínos, zejména s ohledem na náročnější program. Alex je dalším zavedeným reprezentantem České republiky. Věříme, že má podobné vlastnosti a hlad jako Tomáš a Vladimír,“ uvedl osmapadesátiletý Skot.

Král nastupoval v minulosti za Teplice a Slavii, odkud v srpnu 2019 přestoupil v přepočtu za 310 milionů korun do Spartaku. O zájmu anglických klubů se spekulovalo již v minulosti. Uplynulé mistrovství Evropy mu ale herně nevyšlo a nezdálo se, že by měl Spartak v létě opustit.

Podle ředitele ruského celku Jevgenije Meležikova, kterého citovala tamní média, stály o košického rodáka i italské kluby Bergamo a Sassuolo. Král se momentálně s reprezentací chystá na čtvrteční utkání kvalifikace mistrovství světa proti Bělorusku. V národním celku má na kontě 22 startů a dvě vstřelené branky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme