Nedělní derby nabídne i souboj nigerijských útočníků. Bude v něm úspěšnější Tijani nebo Olatunji?

Fotbalová liga v neděli nabídne nejočekávanější zápas podzimu. Slavia a Sparta se spolu v Edenu utkají o první místo tabulky. Premiérové derby pražských S čeká dvojici nigerijských útočníků – slávistu Muhameda Tijaniho a sparťana Victora Olatunjiho.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Slavie Muhamed Tijani slaví svůj gól do sítě Karviné

Bude v nedělním derby úspěšnější útočník Slavie Muhamed Tijani, nebo jeho konkurent Victor Olatunji? | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia | Zdroj: Profimedia

Oba afričtí střelci si angažmá v Praze vysloužili výkony v minulé sezoně. Tijani dal za Baník Ostrava jedenáct ligových gólů, Olatunji se po lednovém příchodu do Liberce v nejvyšší soutěži trefil osmkrát. Mládežničtí reprezentanti Nigérie toho mají společného víc – oba měří kolem 190 centimetrů a Victor Olatunji je jen o necelý rok starší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Derby pražských S nabídne také souboj dvou nigerijských útočníků

„Tijani je za mě víc pracovitý, víc do vápna, hodně chodí do soubojů a je silný. Olatunji je pak pro mě lepším fotbalistou. Je na tom lépe technicky a myslím si, že i fotbalovým myšlením. I když jsou podobní, vysocí útočníci do vápna, tak jsou typologicky celkem odlišní,“ myslí si fotbalový expert Radiožurnálu Sport a někdejší hráč Sparty nebo Liberce Zdeněk Folprecht.

Muhamed Tijani je ve Slavii tři měsíce, v novém klubu si nějaký čas zvykal a zpočátku nastupoval sporadicky. Aktuálně má ale slušnou formu a v posledních sedmi soutěžních zápasech třikrát skóroval.

„Je vysoký a nepříjemný do vápna. Po přípravě to měl trochu složitější, než se zase vzpamatovaly nohy a hlava. Ale v posledních zápasech je velkým přínosem, ať už hraje od začátku nebo naskočí v průběhu. Je velký, silný a je dobře, že je tu zase vysoký útočník, který umí dát gól,“ říká slávistický univerzál Lukáš Masopust.

Tijaniho krajan Victor Olatunji přišel do Sparty krátce před startem sezony, a také on měl zpočátku pomalejší rozjezd. Exliberecký útočník ale zvládl dohnat kondiční manko a rozhodujícím gólem do sítě Dinama Záhřeb dokonce poslal Pražany do skupiny Evropské ligy.

Celkem se Olatunji ve Spartě trefil zatím třikrát. „Adaptoval se docela rychle, i když přišel pozdě a neabsolvoval s námi přípravu. V posledních týdnech udělal velký progres, tvrdě pracuje a má velký vliv na naši hru. Umí dát gól, ale ještě větší radost mi dělá jeho obětavost v obranné fázi. Je pro nás klíčové, aby nám i ofenzivní hráči v defenzivě pomáhali,“ zdůrazňuje trenér Sparty Brian Priske.

Jeho svěřenci vyběhnou do ligového derby na Slavii v neděli v 18 hodin. Stanice Radiožurnál i Radiožurnál Sport odvysílají celý zápas v přímém přenosu.

Lukáš Michalík, spu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme