Fotbalistka Hermosová se bouří kvůli nevyžádanému polibku. Na Rubialese podala trestní oznámení

Španělská fotbalistka Jenni Hermosová podala na šéfa svazu Luise Rubialese trestní oznámení kvůli nevyžádanému polibku po finále mistrovství světa. Oznámilo to státní zastupitelství. Podání trestního oznámení bylo základní podmínkou k tomu, aby prokuratura, jež na konci srpna začala předběžně Rubialese ze sexuálního napadení vyšetřovat, mohla zahájit jeho trestní stíhání.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda španělské fotbalové federace Luis Rubiales líbáním hráček při slavnostním ceremoniálu po finále mistrovství světa pobouřil širší veřejnost

Předseda španělské fotbalové federace Luis Rubiales líbáním hráček při slavnostním ceremoniálu po finále mistrovství světa pobouřil širší veřejnost | Zdroj: Reuters

Rubiales po vítězství španělských fotbalistek nad Anglií ve finále mistrovství světa 20. srpna v Sydney políbil Hermosovou na ústa. Šéf svazu tvrdí, že šlo o konsenzuální polibek, Hermosová to popřela.

Kvůli skandálu, jež jeho chování vyvolalo, Rubiaelese suspendovaly světová federace FIFA i národní fotbalový svaz. Minulý týden s ním zahájil „kvůli vážnému prohřešku“ disciplinární řízení Španělský sportovní tribunál.

Veškeré výzvy k odstoupení Rubiales dosud odmítl. V úterý se za jeho chování veřejně omluvilo nové vedení svazu, jež zároveň odvolalo trenéra mistryň světa Jorgeho Vildu, který byl vnímán jako Rubialesův spojenec.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme