Česko 0:0 Rakousko

Sparta jde proti Subotici i se čtyřmi Srby. 'Věřím, že se budou chtít doma ukázat,‘ říká trenér Hapal

Nový ročník Evropské ligy začínají fotbalisté Sparty venku, ale čtyři z nich vlastně doma. V týmu, který ve čtrvtek čeká v Srbsku souboj o postup se Spartakem Subotica, jsou totiž čtyři Srbové.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Hapal, nový trenér Sparty

Pavel Hapal. | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

Do letadla z Prahy do Bělehradu usedá minimálně dvakrát do roka, do rodné země se totiž vrací při každé dovolené, ale teď si v ní bude moct křídelník Vukadin Vukadinović poprvé po deseti letech zahrát soutěžní utkání.

„Tam jsem ještě nehrál. Pamatuju si, že jsme hráli s Vojvodinou a jednou s Crvenou Zvezdou, ale to bylo na soustředění v Rakousku,“ říká před odletem Vukadin Vukadinović.

Když Sparta postoupí, čeká ji Brönby Kodaň, možné soupeře znají i v Olomouci

Číst článek

A tak to bude událost i pro rodinu a kamarády. Za Vukadinovićem dorazí na návštěvu na hotel a pak snad i na zápas, pokud s tím dokáže pomoct vedoucí týmu Miroslav Baranek.

„Mluvil jsem s ním ohledně lístků a možná to bude problém, ale snad se to nějak zařídí,“ říká Vukadinović.

Podobné starosti mají i obránce Uroš Radaković a záložníci Mihailo Ristić se Srdjanem Plavšićem, který dokonce za Spartak Subotica hrál.

„Věřím, že se budou chtít doma ukázat. Pokud dostanou v tom utkání prostor, věřím, že budou patřit k našim lepším hráčům,“ říká trenér Pavel Hapal.

Sparťanský kouč při přípravě na utkání vsadil hlavně na videozáznamy posledních zápasů Subotici, ale ptal se i svých srbských svěřenců.

„Jsou nevyzpytatelní. Hraje Sparta, tak se určitě budou chtít ukázat. Většinou jsou to mladí kluci, takže mají málo zkušeností s Evropou, tak věřím, že to zvládneme. Kvalita je určitě na naší straně,“ věří Vukadinović.

Potvrdit se to fotbalisté Sparty včetně Vukadina Vukadinoviće a dalších tří Srbů pokusí ve čtvrtek od 20.45.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme