Švýcarsko 0:0 Česko

Jsem šťastná, že můžu pracovat s takovým týmem, chválí trenérka MacLeodová bronzové hokejistky

V Kanadě její jméno platí za synonymum sportovního úspěchu. A stejný pocit můžou pomalu dostávat i fanoušci českého hokeje. Řeč je o kanadské trenérce Carle MacLeodové, která i ve druhém turnaji na české lavičce získala medaili.

Brampton (Kanada) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Carla MacLeodová (uprostřed)

Carla MacLeodová (uprostřed) | Zdroj: Profimedia

Český ženský hokej – zdá se – zahájil dobu bronzovou. Stejně jako loni totiž reprezentantky skončily na mistrovství světa třetí. A opět u toho byla kanadská trenérka Carla MacLeová, která u Češek zatím drží bilanci: Co turnaj, to medaile.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkala kanadská trenérka českých hokejistek Carla MacLeodová po obhajobě stříbrných medailí a mistrovství světa

K další bronzové radosti přispěly Carle MacLeodové i celému českému týmu dvě trefy kapitánky Denisy Křížové. A když Češky udržely těsný náskok 3:2, mohly začít medailové oslavy. Při nich 40letá Kanaďanka nejdřív objala trenérský štáb, a pak i hráčky.

„Je to trochu jiný pocit. Když něco vyhrajete poprvé, je to čistá radost, a obhájit takový úspěch v jakémkoliv sportu je velmi těžké. Švýcarky bojovaly, vzdorovaly nám celý zápas a měly dost šancí, ale cítíme se skvěle. Trochu jinak než loni, ale skvěle,“ ocenila MacLeodová výkon svých svěřenkyň.

A i když kanadská trenérka zatím češtinou nevládne, těšila se na radovánky v kabině. Dokonce tak moc, že vynechala finálový zápas, ve kterém reprezentantky její domoviny podlehly hráčkám USA 3:6.

„Nebudu se dívat. Bude to určitě zajímavé, ale já půjdu do kabiny a pořádně to oslavím.“

V šatně pak Carla MacLeodová tleskala do rytmu pokřiku „Tak jsme třetí no a co“, a pozorovala české výskání na bizarní slovenské písně Bzum Bzum Brekeke a Kdě si včera bol.

Další medaile stvrdila Kanaďance status legendy ženského hokeje. Majitelku dvou olympijských titulů z let 2006 a 2010 navíc v některých zápasech nahrávala Mezinárodní hokejová federace, a tak dostali fanoušci důkaz o její popularitě mezi samotnými hráčkami.

Třeba když s Češkami vtipkovala, jestli dělat screening nebo screaming, tedy stínit brankářce, křičet, nebo provádět obojí.

„Nevím, možná mi tu vítěznou povahu předali rodiče. Já jsem jen šťastná, že mohu pracovat s takovým týmem. Mám na naše představení lístek do první řady. Snažíme se předvádět nejlepší možné výkony, což jsme ukázaly i na ledě,“ říkala trenérka bronzových českých hokejistek Carla MacLeodová. Další šanci potvrdit svou veleúspěšnou bilanci bude mít v příštím roce, kdy ženský šampionát hostí Spojené státy.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme