Hokejoví fanoušci Jágra ve Špindlu neuvidí, zápasy pod širým nebem se letos neuskuteční

Hokejoví fanoušci v Česku letos zápas pod širým nebem neuvidí. Utkání hokejové extraligy po vzoru zámořské „Winter Classic“ se mělo uskutečnit v prosinci ve Špindlerově Mlýně, ale pořadatelé se kvůli aktuální epidemické situaci rozhodli akci přeložit na příští rok.

Špindlerův Mlýn (Aktualizováno: 10:59 15. 10. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci na stadionu v Brně, kde se v minulosti uskutečnil zápas pod širým nebem

Fanoušci na stadionu v Brně, kde se v minulosti uskutečnil zápas pod širým nebem | Zdroj: Profimedia

„Winter Classic měl být největší hokejovou akcí v česko-slovenském prostředí v letošním roce, bohužel situace ohledně covidu-19 nám nedovoluje připravit ji v rozsahu, jaký si tento unikátní průřez hokejem zaslouží. Zdraví fanoušků i hráčů je pro nás prioritou, proto jsme se rozhodli akci přeložit na rok 2021,“ uvedla spolumajitelka pořádající agentury Eniva Andrea Bársony v tiskové zprávě.

D+D Real Winter Classic se o rok odkládá, ve Špindlu se bude hrát v prosinci 2021 ⚠️
hokej.cz/jagr-ve-spindl…

10:33 – 15. 10. 2020

4 4

Na kluzišti pod širým nebem se na dojezdu sjezdovky ve Svatém Petru v prosinci měly představit juniorské týmy, prvoligové celky Kladna a Vrchlabí, extraligový Hradec Králové a Sparta.

V plánu byl i exhibiční souboj českých a slovenských legend a síly měly změřit také reprezentační výběry Česka a Slovenska v para hokeji.

Zakoupené vstupenky zůstanou podle organizátorů v platnosti a není tak potřeba je měnit.

Jágr si rok počká

Na vzniku a pořádání akce se aktivně podílel i hvězdný útočník a majitel Kladna Jaromír Jágr, kterého odložení zápasů pod širým nebem mrzí.

„Je to průřez českým hokejem a unikátní událost, skvělá myšlenka a akce, kterou sport a hokej zejména v tomto období opravdu potřebují. Každopádně věřím, že všechny zainteresované kluby i partneři nám zachovají přízeň a podpoří tuto unikátní akci i v roce 2021,“ řekl Jágr.

„Pro mě osobně byla velká výzva zahrát si v Česku pod širým nebem. Bohužel si musím počkat ještě o rok déle,“ dodal Jágr, který tak naznačil, že ani v této sezoně neplánuje ukončit aktivní kariéru.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme