Útočník Radil se vrací z NHL do Evropy, znovu bude hrát za Spartak Moskva

Český hokejový útočník Lukáš Radil se po skončení smlouvy v San Jose vrací z NHL do Spartaku Moskva. O návratu devětadvacetiletého reprezentanta do Kontinentální ligy spekulovala ruská média od konce března, na klubovém webu nyní jeho příchod potvrdil generální manažer Alexej Žamnov.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Radil při semifinále s Ruskem na olympijských hrách

Lukáš Radil při semifinále s Ruskem na olympijských hrách | Foto: Brian Snyder | Zdroj: Reuters

Pardubický odchovanec hrál za Spartak už v letech 2015 až 2018 a v současném kádru doplní Robina Hanzla. Žamnov také potvrdil angažování slovenského útočníka a bývalého libereckého hráče Martina Bakoše z Vladivostoku. „Radil u nás hrál a výborně ho známe. A Bakoš si v Admiralu vydobyl velmi dobrou pověst,“ řekl Žamnov.

Brankář Furch po roce končí v Örebrö, švédský klub mu neprodlouží smlouvu

Číst článek

Radil v této sezoně NHL ve 14 zápasech NHL nebodoval a naposledy oblékl dres Sharks 23. listopadu v duelu proti New York Islanders při výhře 2:1 v prodloužení. Od poloviny prosince nastupoval v nižší AHL za celek San Jose Barracuda, za který sehrál 28 zápasů a připsal si 16 bodů za šest branek a deset asistencí.

I na farmě bral Radil plný plat ze své roční jednocestné smlouvy na 700 tisíc dolarů. V minulém ročníku, kdy měl dvoucestný kontrakt na 750 tisíc dolarů, stihl v NHL v základní části 36 utkání a nasbíral 11 bodů za sedm gólů a čtyři přihrávky. V šesti utkáních play off nebodoval. V KHL zaznamenal Radil ve 168 utkáních včetně play off 103 bodů (41+62).

Bakoš byl v minulé sezoně KHL nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem Vladivostoku. V 61 zápasech zaznamenal 42 bodů a 19 gólů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme