Hokejový národní tým porazil v Euro Hockey Challenge Francii, zápas ale musel otáčet

Čeští hokejisté sice po prvním třetině prohrávali s Francií v přípravě na mistrovství světa v rámci Euro Hockey Challenge už 0:2, ale po povedené druhé a třetí třetině slaví národní tým vítězství 5:2.

Amiens / Francie (Aktualizováno: 22:30 13. 4. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojtěch Mozík  (úplně vpravo) slaví, ke gólu přidal i asistenci

Česká hokejová reprezentace (ilustrační fotografie) | Foto: Maxim Šemetov | Zdroj: Reuters

Češi do utkání rozhodně nevstoupili nejlépe. V osmé minutě se při přesilové hře prosadil Teddy Da Costa a v polovině první části dostal domácí do dvoubrankového vedení Guillauam Laclerc, který nehlídaný českou obranou doklepl do brány nahození od modré čáry.

Čeští hokejisté se ale ve druhé třetině nadechli k velkému obratu a zcela otočili vývoj duelu. Nejdříve tečoval puk do Hardyho branky Matěj Stránský.

26 sekund po něm vyrovnal z pravého kruhu přesnou střelou David Kaše. Český tým poslal poprvé v zápase do vedení David Tomášek. Ten do brány doklepl vyražený kotouč.

Minutu a 50 vteřin po začátku třetí části se Češi prosadili znovu a to konkrétně dorážkou David Šťastný. Už na 5:2 zvyšoval necelé dvě minuty po něm Andrej Nestrašil.

„Nemyslím si, že by vysloveně Francouzi měli víc ze hry. Ty šance, který měli, tak z nich dali gól, ale my bychom je, si myslím, měli přehrávat. Nebyl to úplně ideální start. Zaplať pánbůh za tu druhou třetinu, že jsme se zvedli a dokázali to otočit,“ říkal po zápase pro Radiožurnál jeden ze střelců Andrej Nestrašil.

České hokejisty čeká ještě před květnovým mistrovstvím světa v Dánsku dalších sedm zápasů. Ten další s Francií je na programu už v sobotu od 20:45 v Cergy.

bor, fk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme