VIDEO: Česko má historicky prvního šampiona UFC. Procházka po pěti kolech uškrtil soupeře a slaví

Přesně tři zápasy v nejprestižnější zápasnické organizaci UFC stačily Jiřímu Procházkovi k tomu, aby se stal historicky prvním českým šampionem. Devětadvacetiletý rodák z Hostěradic předvedl se svým brazilským protějškem Gloverem Teixeirou strhující pětikolovou bitvu o pás v polotěžké váze a na jejím konci se radoval charismatický bijec z brněnské Jetsaam Gym.

Singapur (Aktualizováno: 7:53 12. 6. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Procházka oslavil vítězství i ve svém třetím zápase v UFC, přestože v předchozích dvou dulelech vždy ukončil své soupeře rychleji.

Poznamená děti sledování zápasů MMA? Ne, pokud fungují rodiče normálně, shodli se Procházka i psycholog

Číst článek

Před dvěma lety si prvním představení poradil se Švýcarem Volkanem Oezdemirem, ve druhém klání efektně ukončil Američana Dominicka Reyese a vedení organizace v čele s prezidentem Danou Whitem následně Jiřímu nabídlo titulovou bitvu.

Pět kol k titulu

O třináct let staršího Teixeiru, který byl držitelem titulového pásu, musel Procházka po neuvěřitelném boji v předchozích kolech dostat v pátém kole na zem a takzvanou submisí ho donutit, aby mu Brazilec zápas „odklepal“.

Pak už si mohl viditelně unavený Čech oddychnout a s pokorou sobě vlastní a svým trenérským týmem slavit.

Aktuální bilance českého bojovníka je 29 výher a tři porážky. Naposledy neuspěl v prosinci v roce 2015, tehdy ještě v japonské MMA organizaci Rizin, kde nestačil na Američana Muhammada Lawala.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme