Zlomeniny a poškozená plíce. Cyklista Alaphilippe zůstává v nemocnici, jeho tým děkoval soupeři

Francouzský cyklista a úřadující mistr světa Julian Alaphilippe zůstává po pádu během nedělního jednorázového závodu Lutych-Bastogne-Lutych na pozorování v nemocnici. Devětadvacetiletý jezdec stáje Quick-Step se připletl do hromadné kolize a do cíle nedojel.

Lutych (Belgie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Julian Alaphilippe

Julian Alaphilippe | Zdroj: Profimedia

Nedělní belgickou klasiku zvládl nejrychleji Remco Evenepoel a zatímco dvaadvacetiletý jezdec mohl v cíli jásat, že se po 11 letech stal prvním Belgičanem, který ji vyhrál, jeho stájový kolega Alaphilippa měl úplně jiné starosti.

Francouz se totiž 62 kilometrů před cílem poroučel k zemi poté, co se připletl do hromadného pádu. A k jeho smůle navíc tak nešťastně, že trefil strom.

Následky byly děsivé, což dokládaly i záběry z vrtulníku, které zachytily jeho krajana Romaina Bardeta, jak mu do příkopu spěchá na pomoc.

„Byl při vědomí, ale nemohl mluvit. Vážně doufám, že je v pořádku. Bylo to jako noční můra,“ popsal pro VeloNews nehezký pohled na polámaného soupeře Bardet, který také skončil na zemi.

„Když jsem se rozhlédl a viděl Juliana dole, nějakých pět šest metrů pod námi, byl to šok. Nebyl tam nikdo, kdo by mu mohl pomoci a on ji opravdu potřeboval. Byla to nouzová situace, nemohl se hýbat ani dýchat,“ dodal jednatřicetiletý závodník konkurenčního týmu DSM.

Sportovní gesto

Podle vedení Quick-Step zůstává Alaphilippe v nemocnici, jeho stav je ale stabilizovaný. Belgický tým na sociálních sítích rovněž ocenil právě Bardeta, který jako první přispěchal svému krajanovi-soupeři na pomoc.

Pro belgickou stáj to nebyla jediná personální ztráta na trati nedělního závodu. Pár týdnů mimo bude i Ilan Van Wilder, který při pádu utrpěl zlomeninu čelisti.

Thank you, @Romain Bardet, for looking after Julian immediately after the crash - a true gentleman 👏👏👏

20:23 – 24. 04. 2022

271 4735

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme