Basketbalisté Denveru vyhráli druhé utkání na palubovce Minnesoty a srovnali sérii na 2:2 na zápasy

Basketbalisté Denveru a Indiany vyrovnali své série v druhém kole play-off NBA na 2:2 na zápasy. Zatímco mistrovští Nuggets vyhráli také druhé utkání na palubovce Minnesoty, tentokrát 115:107, Pacers i podruhé uhájili domácí palubovku proti New Yorku a Knicks porazili 121:89.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikola Jokič s 35 body, sedmi doskoky i sedmi finálními pasy pomohl Denveru k výhře

Nikola Jokič s 35 body, sedmi doskoky i sedmi finálními pasy pomohl Denveru k výhře | Zdroj: Reuters

Denver v Minnesotě neměl snadnou práci, přesto po většinu utkání vedl, nejvíc až o 18 bodů. Střílel s úspěšností 57 procent, a tak mu ani nemusela vadit převaha domácích na doskoku v poměru 42:31.

Pokuta přes dva miliony korun. NBA potrestalo hráče Denveru, na rozhodčího házel vyhřívací sáčky

Číst článek

Poté, co Nuggets první dva zápasy doma ztratili, uspěli v obou venkovních duelech a nyní se vracejí do Denveru.

„Druhý zápas nás definitivně probudil. Už víme, že není na co čekat,“ uvedl Jamal Murray, s 19 body třetí nejlepší střelec vítězného týmu. Přidal také osm asistencí. Lídrem byl Nikola Jokić s 35 body, sedmi doskoky i sedmi finálními pasy, s 26 body, sedmi doskočenými míči a šesti asistencemi se přidal Aaron Gordon.

Domácí táhl se 44 body Anthony Edwards, jenž trefil 16 z 25 střel včetně pěti trojek z osmi. Nikdo další ale nepřidal víc než 15 bodů. Mike Conley k nim nasbíral devět asistencí, Karl-Anthony Towns zůstal na 13 bodech a 12 doskocích, když proměnil pouze pět z 18 pokusů z pole (jednu trojku ze čtyř).

„Je to série. Vyhráli jsme první dva zápasy, ale věděli jsme, že další lehké nebudou,“ řekl Edwards, který 44 body stanovil nový klubový rekord v play-off. Wolves stříleli s úspěšností 47 procent, navíc zahodili devět šestek ze sedmadvaceti. Páté střetnutí se bude v Denveru hrát v úterý.

Indiana s přehledem

O poznání jednodušší práci měla Indiana, jež proti New Yorku vedla v průběhu duelu až o 43 bodů a nakonec uspěla 121:89. Nikdo z vítězného celku neodehrál víc než 27 minut, nejvíc času strávil na hřišti Tyrese Haliburton, jenž byl s 20 body, šesti doskoky a pěti asistencemi lídrem Pacers.

Knicks naopak stříleli s úspěšností necelých 34 procent, proměnili jen sedm z 37 trojek, 22 z 31 šestek, nestačili na doskoku (43:52), v asistencích (18:31), v bodech z protiútoku (5:22) ani zpod koše (40:60). Propast mezi oběma soupeři se prohloubila hned v první čtvrtině, jež skončila výsledkem 34:14.

Indianu vedle Haliburtona táhli také T.J. McConell s 15 body a 10 asistencemi či Pascal Siakam a Obi Toppin, oba se 14 body. Za Knicks se prosadil Alec Burks s 20 body, 18 jich přidal Jalen Brunson a 16 Miles McBride, oba posledně zmínění ale trefili jen šest ze 17 střel.

Také v této sérii se bude hrát pátý zápas v úterý, hostit ho bude newyorská Madison Square Garden.

2. kolo play-off NBA:

Východní konference - 4. zápas:

Indiana - New York 121:89, stav série 2:2.

Západní konference - 4. zápas:

Minnesota - Denver 107:115, stav série 2:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme