Lehečka je v semifinále madridského turnaje Masters, Rus Medveděv utkání po prvním setu skrečoval

Tenista Jiří Lehečka postoupil v Madridu poprvé v kariéře do semifinále turnaje série Masters. Ve čtvrtfinále nad třetím nasazeným Daniilem Medveděvem vyhrál úvodní set 6:4, poté zdravotně indisponovaný Rus utkání vzdal.

Madrid (Aktualizováno: 22:14 2. 5. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Lehečka ve čtvrtfinálovém utkání turnaje Masters v Madridu proti Daniilu Medveděvovi

Jiří Lehečka ve čtvrtfinálovém utkání turnaje Masters v Madridu proti Daniilu Medveděvovi | Foto: Juan Medina | Zdroj: Reuters

Dvaadvacetiletý Lehečka tak na madridské antuce porazil druhou bývalou světovou jedničku za sebou, v osmifinále zdolal loučící se tenisovou legendu Rafaela Nadala. V semifinále se nejlepší český tenista střetne s Félixem Augerem-Aliassimem. Kanaďan, jemuž ve 3. kole vzdal zraněný Jakub Menšík, ke čtvrtfinálovému utkání ani nastoupit nemusel, protože jeho soupeř Jannik Sinner kvůli zranění už ve středu z turnaje odstoupil.

Lehečka v Madridu porazil Nadala a postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká s Medveděvem

Číst článek

Se třiadvacetiletým Augerem-Aliassimem se Lehečka utkal loni na Australian Open a po výhře ve čtyřech setech postoupil do čtvrtfinále. Český tenista může projít do třetího a výrazně nejcennějšího finále v kariéře.

Medveděva limitovalo bolavé stehno, které si nechal po pátém gamu ošetřit a v další pauze promasírovat. Vítěz US Open z roku 2021 s omezeným pohybem pokračoval a držel servis do stavu 4:4. V deváté hře Lehečka využil svůj třetí brejkbol, a když následně zisk podání potvrdil na servisu a získal set, přišel mu ruský tenista podat ruku a zápas vzdal.

„Takové zápasy nejsou nikdy lehké. Pokud bych si měl vybrat způsob, jak vyhrát zápas, takhle by to nebylo. Samozřejmě není jednoduché vidět, jak se soupeř trápí, ale musíte zůstat soustředění a stále hrát na nejvyšší úrovni,“ uvedl Lehečka, jenž po vítězství napsal na televizní kameru vzkaz „Brzy se uzdrav, Daniile“.

Soupeři tak nedohráli do řádného konce ani svůj druhý vzájemný duel, loni ve Wimbledonu skrečoval po dvou prohraných setech kvůli zranění nohy Lehečka.

Mladoboleslavský rodák už překonal svůj výkon z Indian Wells, kde postoupil do čtvrtfinále turnaje Masters poprvé. V Kalifornii v březnu podlehl do té doby v sezoně neporaženému Italovi Sinnerovi.

ČTK, lbk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme