Angličané mají na MS netradiční tiskové středisko, kde si novináři můžou dát s hráči třeba bowling

Anglická fotbalová reprezentace na mistrovství světa připravila pro novináře a hráče netradiční tiskové středisko. Vypadá jako herna a také tahle maličkost pomohla týmu do semifinále.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Ashley Young si odbyl mediální povinnosti, ale zpátky na svůj hotelový pokoj nespěchal. Vzal do ruky bowlingovou kouli a zkusil si pár hodů. Během chvíle trefil dva striky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Angličané mají na šampionátu netradiční tiskové středisko, novináři si tam můžou s hráči zahrát třeba bowling

„Myslím, že se tady tak trochu cítíme, jako bychom byli na dovolené. Ten hotel je připravený skvěle, nikdy tady není nuda. Přitom už jsme sedm týdnů mimo domov, ale stejně si tady užíváme každou chvíli,“ říká Young.

Podoba tiskového střediska kousek za Petrohradem na břehu Baltského moře má svůj důvod.

„Trenér Gareth Southgate to takhle chtěl. Cítil, že mezi týmem a médii panoval určitý nesoulad. Ale zároveň věděl, že tým komunikuje s fanoušky a veřejností právě prostřednictvím novinářů. Proto se rozhodl obě skupiny sblížit,“ vysvětluje britský reportér Robb Dorsett ze Sky Sports

Novináři i hráči si tak spolu můžou zahrát nejenom bowling, ale i šipky, stolní fotbal, zápas na PlayStationu nebo třeba kulečník.

„Hrál jsem šipky s Jordanem Hendersonem a porazil mě. Celkem velkým rozdílem, což bylo docela trapné,“ usmívá Dorsett.

Britská média jsou vyhlášená ostrou kritikou. Během šampionátu ovšem zavládl v obou táborech mír, což má vliv na celkovou atmosféru v týmu i výkony hráčů na hřišti. Právě setkávání v tiskovém středisku hrálo ve zlepšování vztahů velkou roli.

„Díky tomu jsou týmu víc naklonění i fanoušci. Hráči už pro ně nejsou nedotknutelné a drahé hvězdy, ale normální mladí kluci. Atmosféra je úplně jiná, což se projevuje i na hřišti,“ dodává Dorsett

Anglie se může poprvé od roku 1966 dostat do finále. O postup bude hrát ve středu v osm večer proti Chorvatsku a na iROZHLAS.cz můžete průběh tohoto utkání sledovat online.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme