Brenda Fruhvirtová se na turnaji v Římě probojovala do druhého kola, její sestra Linda naopak končí

Sedmnáctiletá česká tenistka Brenda Fruhvirtová v prvním kole turnaje v Římě porazila 3:6, 6:2 a 6:0 Američanku Taylor Townsendovou. Úvodní zápas naopak nezvládla její o dva roky starší sestra Linda, která podlehla 6:7, 6:3 a 2:6 Tatjaně Mariaové z Německa. V prvním kole mužského Masters vypadl osmnáctiletý Jakub Menšík po prohře 3:6 a 2:6 s Yannickem Hanfmannem z Německa.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brenda Fruhvirtová

Brenda Fruhvirtová | Zdroj: Profimedia

Menšík v prvním setu prohrával 0:2, ve druhém 1:4 a nakonec podlel za hodinu a 28 minut. Nenavázal na vystoupení z předchozího Masters v Madridu, kde Hanfmanna v prvním kole porazil a došel do třetího kola.

První dva sety v zápase Lindy Fruhvirtové, která si místo v hlavní soutěži musela uhrát v kvalifikaci, byly přehlídkou ztracených servisů. V rozhodující sadě dvakrát zaváhala mladá Češka, a i když poté odvrátila dva mečboly, z postupu se radovala šestatřicetiletá Němka.

Cenný skalp

Přes kvalifikaci musela projít i sedmnáctiletá Brenda Fruhvirtová, ale na rozdíl od starší sestry Lindy v prvním kole nezaváhala. O jedenáct let starší Townsendová sice získala první set, ale pak už měla jasně navrch mladá česká hráčka.

Ve druhém setu dovolila Američance jen dva gamy a v rozhodující sadě si dokonce připsala prvního „kanára“ v hlavní soutěži na okruhu WTA. Ve druhém kole Brenda Fruhvirtová vyzve Soranu Cirsteaovou z Rumunska.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme