Jeď, Froomy, jeď, křičeli na lídra Sky ve vysílačce. 25 vteřin je hodně, divil se staronový lídr Tour

Horká etapa na větrném jihu Francie měla přát napínavému boji o vítězství v etapě na Tour de France. Méně už ale tomu, aby se opět měnil celkový lídr slavného závodu. A přesto se tak stalo. Itala Arua svlékl ze žlutého dresu Brit Chris Froome.

Rodez/Francie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chris Froome se znovu oblékl do žlutého dresu

Chris Froome se znovu oblékl do žlutého dresu | Zdroj: Reuters

Tým Sky dřel celý den. Netypicky bílé dresy jeho cyklistů měnily v prachu mezi slunečnicovými poli barvu na světle hnědou. Ale lídrovi to v konci dne vyneslo trikot nejcennější. Ital Aru měl na Brita Frooma náskok šesti sekund. Ale přišel o něj v závěrečném stoupání.

Nohy jsem měl určitě na lepší výsledek, uvědomuje si po etapě Zdeněk Štybar

Číst článek

„Před etapou jsme věděli, že se to tady trochu nadělí. A že budeme o pár sekund bojovat. Ale nikdy jsem si nepředstavoval, že na Fabia Arua najedu v tomhle finiši 25 sekund,“ kroutil Froome nevěřícně hlavou, když za cílem seděl na barové židličce a pod deštníkem chránícím ho před ostrými paprsky odpovídal novinářům.

„Je to opravdu hodně. Zvlášť když jsou ty odstupy pořád strašně malé. 25 sekund, to je jako jsme měli od královské etapy v Pyrenejích. Takže jsem opravdu moc rád, že jsem ten čas získal zpátky, obzvlášť po hodně těžké etapě, kterou jsem v Pyrenejích měl,“ dodal staronový držitel žlutého trikotu.

Nejen v Pyrenejích, ale i při přejezdové etapě jihozápadní Francií pracuje na Frooma celý tým Sky. Mikel Landa se tedy na to moc netváří, svůj výkon ale věnuje lídrovi. Stejně jako bývalý mistr světa, Polák Michal Kwiatkowski.

„V posledních stovkách metrů Michal Kwiatkowski jen křičel do vysílačky: Jeď, Froomy, jeď! Tady se to dělí! Je tady díra, velká díra! Jen jeď, jeď, jeď! Takže jsem věděl, že do toho musím dát všechno až do cíle a pak uvidím, kde Aru je. Je to velké překvapení,“ přiznal Chris Froome.

Ten vyrovná svou dnešní jízdou ve žlutém dresu počet dní, po které brázdil Francii ve slavném dresu místní mohykán Jacques Anquetil. Bude ho mít už 52. den.

Tomáš Kohout, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme