Možnost objednání státních dluhopisů končí, zájem opět předčil očekávání

Dnes naposledy si mohou firmy i jednotlivci objednat státní dluhopisy. Ministerstvo financí přitom chtělo původně přijímat objednávky na nákup spořících dluhopisů až do konce listopadu. Pro velký zájem ale končí prodej dřív.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr financí Miroslav Kalousek představil podzimní emisi spořicích státních dluhopisů

Ministr financí Miroslav Kalousek představil podzimní emisi spořicích státních dluhopisů | Zdroj: ČTK

Během jednoho týdne si lidé objednali dluhopisy za více než 22 miliard korun. Zájem tak překonal i původní optimistické odhady ministra financí Miroslava Kalouska.

„Já bych pokládal za úspěch, kdybychom vyprodali více než 10 miliard korun. Kdyby byl zájem značný, tak někde kolem 20 miliard bychom museli emisi ukončit,“ řekl v říjnu Kalousek.

Cenné papíry je možné objednat na pobočkách některých bank nebo třeba na poště. Investice do státních dluhopisů se majitelům úročí dvěma až třemi procenty.

Petr Sehnoutka, Mirko Kašpar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme