Fotbalisté Bayernu porazili v odvetě Asenal jsou v semifinále Ligy mistrů, Manchester City končí

Fotbalisté Bayernu Mnichov v domácí odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů porazili Arsenal 1:0 a v součtu s úvodní remízou 2:2 postoupili do semifinále. Jediný gól vstřelil v 63. minutě obránce Joshua Kimmich. Druhý středeční zápas Manchester City - Real Madrid dospěl za stavu 1:1 do prodloužení. Manchester City titul neobhájí, protože po penaltovém rozstřelu vypadl s Realem Madrid.

Mnichov (Aktualizováno: 0:06 18. 4. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Bayernu Mnichov v domácí odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů porazili Arsenal 1:0 a v součtu s úvodní remízou 2:2 postoupili do semifinále

Fotbalisté Bayernu Mnichov v domácí odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů porazili Arsenal 1:0 a v součtu s úvodní remízou 2:2 postoupili do semifinále | Zdroj: Reuters

Bayern je mezi nejlepšími čtyřmi celky poprvé od sezony 2019/20, kdy soutěž ovládl. V minulých třech ročnících ve čtvrtfinále skončil. Arsenal v play-off Ligy mistrů nezvládl dvojzápas proti bavorskému velkoklubu popáté za sebou.

Real se v semifinále utká s Bayernem Mnichov, který ve středu vyřadil Arsenal. Druhou dvojici tvoří Dortmund a Paris St. Germain, obě mužstva postoupila už v úterý. Úvodní zápasy jsou na programu 30. dubna a 1. května, odvety o týden později.

V zápase Bayern - Arsenal se po opatrné první půli změnilo skóre až po přestávce. Goretzka v úvodu druhého dějství ještě trefil břevno, v 63. minutě se už ale prosadil prudkou hlavičkou Kimmich, jenž rozhodl svou premiérovou trefou v sezoně LM.

Arsenal se k většímu tlaku nedostal a ani po 15 letech neukončil čekání na postup do semifinále. „Kanonýři“ za celý zápas trefili prostor mezi třemi tyčemi jen třikrát a brankář Neuer si tak připsal rekordní 58. čisté konto v milionářské soutěži.

Obhájce titulu Manchester City podlehl v domácí odvetě čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů 3:4 po penaltách Realu Madrid a v soutěži končí. Po remíze 3:3 v prvním duelu dnes skončil zápas po prodloužení 1:1, v páté sérii rozstřelu rozhodl Antonio Rüdiger.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme