Oštěpařka Ogrodníková na mistrovství světa neprošla z kvalifikace, vypadly i Tabačková s Gillarovou

Česká oštěpařka Nikola Ogrodníková na svém čtvrtém mistrovství světa nepostoupila do finále. V Budapešti měl její nejlepší hod v kvalifikaci délku jen 54,59 metru a v první osmnáctičlenné skupině se s ním zařadila na předposlední místo. Nikdo z trojice českých oštěpařek si dveře do finále neotevřel, žádná nepřehodila 56 metrů a skončily až za první dvacítkou.

Budapešť (Aktualizováno: 13:16 23. 8. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikola Ogrodníková

Nikola Ogrodníková | Zdroj: Reuters

Pro další dvě české oštěpařky by k postupu vedlo jen zlepšení osobních rekordů a k těm měly daleko. Nikol Tabačková výkonem 55,45 obsadila 24. místo a Irena Gillarová za 54,15 byla dvaatřicátá.

Doufám, že se teď trochu chytnu, těší Ogrodníkovou stříbrná medaile. Stále však pracuje na technice

Číst článek

Ogrodníková ztroskotala v kvalifikaci podobně jako při premiéře na mistrovství světa v roce 2017. Na dalších šampionátech obsadila jedenácté a osmé místo. Jejím největším úspěchem zůstává stříbro z mistrovství Evropy v roce 2018.

V Budapešti předvedla druhý nejhorší výkon v sezoně, jen na mítinku Kladno hází zapsala v červnu ještě o pět centimetrů méně.

„Fakt jsem dneska neházela vůbec dobře. Nechci se svazovat tím, že jsem po nemoci a ještě pořád kašlu, ale technicky to nebylo dobré. Neházela jsem dobře,“ řekla zklamaná Ogrondíková Radiožurnálu Sport.

Kvalifikační limit 61,50 bez problémů splnila Japonka Haruka Kitagučiová, která se připravuje v Domažlicích u českého trenéra Davida Sekeráka. Jistotu zatím nemají dvojnásobná mistryně světa Australanka Kelsey-Lee Barberová ani olympijská vítězka Liou Š'-jing z Číny.

TP, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme