SPORT | Rychlé zprávy

Pondělí 18. 3. 2024

Miroslav Kadlec v síni slávy

Do Síně slávy českého fotbalu vstoupil kapitán vicemistrů Evropy z roku 1996 Miroslav Kadlec, který v letošním roce oslaví 60. narozeniny.

Cahynová fotbalistkou roku

Fotbalistka Klára Cahynová ze Sevilly ovládla anketu o nejlepší fotbalistku roku, druhá skončila brankářka pražské Slavie Olivie Lukášová, třetí se umístila záložnice AC Milán Kamila Dubcová

Trpišovský trenér roku

Mezi trenéry již počtvrté zvítězil slávistický kouč Jindřich Trpišovský před Martinem Svědíkem ze Slovácka a Jaroslavem Šilhavým, který po listopadovém postupu na mistrovství Evropy skončil u reprezentace.

Vítík talent roku

Talentem roku se stává reprezentační obránce pražské Sparty Martin Vitík. Další reprezentant, záložník Matěj Jurásek, skončil druhý a na třetím místě se umístil Kryštof Daněk, který ze Sparty hostuje v Pardubicích.

Sedm branek florbalisty Beneše

Nové rekordy play off superligy se sedmi brankami a devíti body vytvořil útočník Marek Beneš z Tatranu Střešovice, který se v sobotu podílel na výhře úřadujícího mistra ve třetím čtvrtfinálovém utkání v České Lípě 13:6.

Čtyři zápasy pro Flynna

Hokejový útočník Oscar Flynn z Liberce dostal čtyřzápasový trest za faul na obránce Sparty Michala Moravčíka v sobotním čtvrtfinále play off extraligy. Na zákrok se můžete podívat zde.

Chybná penalta pro Olomouc

Fotbalisté Olomouce neměli kopat penaltu v sobotním 25. kole první ligy v Mladé Boleslavi, z níž vyrovnali na 1:1. Benson Sakala loktem fauloval Ebrimu Singhateha a sudí Stanislav Volek odpískal penaltu, kterou proměnil Lukáš Juliš.

Nová smlouva pro Vlacha

Hokejový útočník Jaroslav Vlach bude dál hájit barvy Liberce. S vedením klubu se dohodl na podmínkách nového kontraktu, který bude platit do konce dubna 2026.

Neděle 17. 3. 2024

Alcaraz proti Medveděvovi

Španělský tenista Carlos Alcaraz na turnaji v Indian Wells ukončil letošní neporazitelnost Itala Jannika Sinnera a udržel šanci na obhajobu titulu. Zahraje si o něj ve finále stejně jako loni proti Daniilu Medveděvovi z Ruska.

Černý bez trenéra

Fotbalisté Wolfsburgu včetně záložníka Václava Černého jsou bez trenéra Nika Kovače. Bývalý kapitán chorvatské reprezentace doplatil na sérii jedenácti zápasů bez vítězství, poslední tři včetně sobotního s Augsburgem navíc prohrál.

Liberec bez Dernera

Hokejový Liberec se v play off extraligy bude muset obejít bez obránce Lukáše Dernera. Čtyřicetiletý bek si ze druhého souboje se Spartou odnesl zlomeninu nohy a sezona pro něj skončila.

Pondělí 11. 3. 2024

Zacha druhou hvězdou týdne

Český útočník Pavel Zacha z Bostonu byl v NHL vyhlášen druhou hvězdou uplynulého týdne. Šestadvacetiletý centr bodoval ve všech čtyřech zápasech, připsal si během nich sedm bodů za pět branek a dvě nahrávky.

Titul v Orlandu pro Shefflera

První golfista žebříčku Scottie Sheffler podruhé v kariéře vyhrál turnaj Arnold Palmer Invitational. Triumfu na okruhu PGA se sedmadvacetiletý Američan dočkal po roce.

Trest pro Tortorellu

Zkušený kouč Philadelphie Flyers John Tortorella byl potrestán za neprofesionální chování vůči rozhodčím, vynechá duely se Sharks a Maple Leafs a do toho zaplatí pokutu 50 tisíc dolarů.

Neděle 10. 3. 2024

České taekwondo na olympiádě

České taekwondo bude mít zásluhou Petry Štolbové poprvé zastoupení na olympijských hrách. Účastnické místo dnes dvaadvacetiletá reprezentantka vybojovala na kvalifikačním turnaji v Sofii.

Riiber znovy vítězný

Norský sdruženář Jarl Magnus Riiber ovládl i druhý víkendový závod Světového poháru v Oslu s více než minutovým náskokem. Suverén posledních let šestnáctým triumfem v sezoně stanovil rekord, překonal vlastní maximum z roku 2020.

Sobota 9. 3. 2024

MČR ve squashi

Squashista Jakub Solnický získal třetí domácí titul v řadě. Ve skleněném kurtu v pražské Galerii Harfa porazil ve finále Daniela Mekbiba 3:1 na sety. Mezi ženami se novou šampionkou stala sedmnáctiletá Karolína Šrámková, která zdolala Michaelu Čepovou rovněž 3:1 až po šestém mečbolu.

Gól Nečase

Útočník Martin Nečas přispěl 20. gólem v této sezoně NHL k vítězství hokejistů Caroliny na ledě New Jersey 4:2.

Verstappen vítěz v Saúdské Arábii

Velkou cenu Saúdské Arábie formule 1 vyhrál obhájce titulu Max Verstappen z Red Bullu před týmovým kolegou Sergiem Pérezem. Třetí byl Charles Leclerc.

Hradec a Budějovice ve čtvrtfinále

Hokejisté Hradce Králové si jako první zajistili postup z předkola do čtvrtfinále play off extraligy. Na ledě Vítkovic vyhráli 3:1, celou sérii 3:0. České Budějovice vyhráli v Karlových Varech 3:1 a po vítězství 3:0 v sérii slaví také postup.

Obří slalom pro Brignoneovou

Italská lyžařka Federica Brignoneová vyhrála obří slalom v Aare a odložila definitivní rozhodnutí o vítězce disciplíny až na finále Světového poháru. Vedoucí žena pořadí Lara Gutová-Behramiová ze Švýcarska skončila ve Švédsku třetí.

Povedený vstup Lehečky a Noskové

iří Lehečka a Linda Nosková postoupili na tenisovém turnaji v Indian Wells do 3. kola. Lehečka otočil utkání s Brandonem Nakashimou z USA, zvítězil 3:6, 6:3, 6:4. Nosková,porazila Italku Camilu Giorgiovou 6:3, 7:5.

Lev dostal stopku na 3 zápasy

Plzeňský Jakub Lev nesmí hrát tři zápasy za faul na litvínovského Janise Jakse ze druhého duelu předkola play off extraligy. O dvě utkání přijde Tomáš Chlubna z Českých Budějovic.

Hladký postup Vondroušové

Tenistka Markéta Vondroušová postoupila na turnaji v Indian Wells hladce do 3. kola. Čtyřiadvacetiletá nasazená sedmička deklasovala ve svém prvním zápase v kalifornské poušti domácí Bernardu Peraovou 6:0, 6:2.

Pátek 8. 3. 2024

Zbořil do Columbusu

Český hokejový obránce Jakub Zbořil míří v NHL z Bostonu do Columbusu. Účastník loňského mistrovství světa působil v této sezoně na farmě v Providence v AHL.

Toffoli míří do Winnipegu

Kanadský hokejový útočník Tyler Toffoli se v NHL stěhuje z New Jersey do Winnipegu výměnou za výběr ve třetím kole letošního draftu a ve druhém kole v příštím roce.

Kvalifikace pro Verstappena

Úřadující mistr světa Max Verstappen z Red Bullu vyhrál poprvé kvalifikaci na Velkou cenu Saúdské Arábie vozů formule 1. Druhého Charlese Leclerca dnes porazil na okruhu v Džiddě o 319 tisícin sekundy

Šimek do Detroitu

Obránce Radim Šimek bude v NHL hájit barvy Detroitu. Red Wings ho získali ze San Jose za útočníka Klima Kostina, obdrželi také volbu v 7. kole draftu.

Havlík prodloužil ve Slovácku

Druhý nejlepší střelec aktuálního ročníku fotbalové ligy Marek Havlík prodloužil se Slováckem smlouvu do léta 2026. Osmadvacetiletý záložník si v sezoně připsal 11 gólů a ztrácí dvě trefy na plzeňského Pavla Šulce.

VC Saúdské Arábie bez Sainze

Pilot formule 1 Carlos Sainz ze stáje Ferrari přijde kvůli zánětu slepého střeva o Velkou cenu Saúdské Arábie. Italský tým o tom na sociálních sítích informoval jen pár hodin před pátečním třetím tréninkem a kvalifikací v Džiddě.