Autor

Jiří Dohnal

Již během posledního ročníku studia na pražské konzervatoři v roce 1978 jsem pracoval v Československém rozhlase jako režisér ozvučení. Po dvouletém působení u vojenské hudby jsem se do rozhlasu vrátil, tentokrát do hudební redakce zahraničního vysílání.  

Po rozpadu Československa a zániku této redakce jsem přijal nabídku pracovat v Dobrém jitru Českého rozhlasu. V té době jsem také externě pracoval jako hudební dramaturg Studia 6 v České televizi.  

Koncem devadesátých let jsem dva roky vedl Hudební redakci na stanici ČRo 2 - Praha. A od roku 2002 zastávám místo redaktora v hudebním nakladatelství Českého rozhlasu, kde mám na starosti vydávání not a CD v oblasti Popu a jazzu. Dále realizuji převádění not z našeho nakladatelství i do slepeckého (Braillova) notopisu. Velmi intenzivně spolupracuji i s uměleckými školami. Ty patří mezi hlavní odběratele našich publikací. Součástí této spolupráce je i realizace seminářů a koncertů za účasti pedagogů a žáků těchto institucí. V poslední době se také podílím na dramaturgii Radioteky Českého rozhlasu. 

Během skoro čtyřicetileté činnosti jsem natočil nejenom stovky hudebních pořadů a rozhovorů spojených s kulturou, ale vytvořil i mnoho nehudební pořadů. Jako např. oblíbený 20dílný seriál „Zaparkuj a jeď“. V roce 1994 jsme společně s kolegy v Dobrém jitru realizovali světovou premiéru vysílání z jedoucího rychlíku - z Chebu do Prahy nebo velmi úspěšně čtyřhodinové adventní vysílání z katedrály sv. Víta, s průvodcem Markem Ebenem. Zasloužil jsem se také o vznik polštářku Hajaja pro stanici ČRo 2 – Praha.  

Co mě baví: Vymýšlet a zároveň realizovat velké a zajímavé projekty, jak jsem uvedl výše. V soukromí mě baví modelařina a práce na zahradě.  

Motto: Nemožné ihned, zázraky do tří dnů. 

RSS autora

Články autora