Autor

Petr Handl

V Českém rozhlase Plzeň pracuji v současnosti jako vedoucí programu; dříve byla tato pozice nazývána šéfredaktorem.

Ve své práci se snažím, aby vysílání Českého rozhlasu Plzeň bylo plné rad, které usnadňují život a nebudou v něm (pokud možno) žádné chyby. Často jsem tím, kdo reaguje na dotazy a náměty posluchačů. Zhruba jednou do měsíce se objevím i v pozici moderátora, abych tak nějak „nevyšel ze cviku". 

Co mne přivedlo k mikrofonu

I když to není tak dávno, musím říci, že vlastně ani nevím. Už na základní škole mi nedělalo problémy mluvit nahlas před ostatními (nejen) spolužáky. A odtud to šlo přirozenou cestou. Od moderování plesů a kulturních akcí, a pak přes práci v soukromé stanici si mě tahle práce našla a já ji taky. Nevím, zda ona mně, ale já ji rozhodně mám rád. 

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci

Ne, skutečně netrpím ztrátou paměti, ale na žádné opravdové nej si nevzpomínám. Špatné věci se snažím zapomenout a z chyb se poučit. Přeřeků u mikrofonu zažil každý celou řadu a ani já nejsem výjimkou. Od zakašlání v nejméně vhodnou dobu, až po popřání "plodné" noci na závěr. Pokud něco považuji za opravdu nej, tak je to možnost mluvit najednou ke značnému množství lidí, kteří ve stejný okamžik jedou v autě, připravují oběd, nebo třeba sedí v kanceláři. A je úplně jedno, zda knim v danou chvíli mluvím jako moderátor, hlasatel zpráv, nebo zda jsem v týmu, který zajišťuje vysílání. 

Co mne baví

Je to zvláštní, ale moje práce, pak také psychologie, elektronika a filmy. 

Co mne drží nad vodou

Rozhodně a jednoznačně lidé kolem mě. Mám je rád a jsou pro mě moc důležití. 

RSS autora

Články autora

|Martin Hromádka, Petr Handl |Zprávy z domova

Mladík zakončil divokou jízdu v kašně

Kuriózní dopravní nehoda se stala dnes ráno v Plzni. Devatenáctiletý muž tam nedobrovolně zakončil divokou jízdu na dně kašny. Auto začalo po nárazu hořet. Mladík, který za volant navíc usedl bez řidičského průkazu, skončil v nemocnici.

|Markéta Kaclová, Jana Zemanová, Petr Handl |Zprávy z domova

V Plzni evakuovali hořící dům

Nepříjemné probuzení čekalo obyvatele jednoho z bytového domu v Plzni. Kolem 4. hodiny ranní tam na chodbě v prvním patře vzplála stará skříň, lednice a odložené staré věci. Hasiči v dýchacích přístrojích museli ze silně zakouřeného domu evakuovat 19 lidí včetně osmi dětí. Deset osob je v nemocnici - nadýchaly se zplodin - a jeden člověk se zranil patrně skokem z okna.

|Marika Táborská, Petr Handl |Zprávy z domova

Na stadionu v Klatovech opět hořelo

Už podruhé v několika týdnech zachvátil oheň šatny zimního stadionu v Klatovech. Nikdo nebyl zraněn. Požáru předcházela rána a na místě se našly podezřelé drátky. Vyšetřovatelé tedy předpokládají, že oheň stejně jako minule někdo založil úmyslně.

|Martin Hromádka, Petr Handl, Ondřej Černý |Zprávy z domova

CzechTek už místo hudby žije úklidem

Obří technoparty CzeckTek v Ledkově u Kopidlna je u konce. V průběhu deseti dnů ji navštívilo přes 40 tisíc účastníků, ale nyní už na loukách zůstává pouze několik desítek lidí. Utichlo také dunění hudebních aparatur.

|Milan Kopp, Petr Handl |Zprávy z domova

Lékaři obviněni z úmrtí batolete

Dva lékaři nemocnice v Chebu jsou podezřelí, že mohou za úmrtí kojence. Podle policie lékaři nestanovili správnou diagnózu 19měsíčního chlapce. Ten měl neprůchodná střeva. Dítěti nepomohl ani převoz vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Plzni.

|Markéta Kaclová, Helena Šulcová, Karel Hanzelka, Petr Handl |Zprávy z domova

Další mladí upálení - v Plzni a Praze

Kolem půlnoci se v Česku upálili dva mladí muži. V Plzni se před dívčím internátem polil benzinem a ředidlem a poté se zapálil jednadvacetiletý student pedagogické fakulty z Prachatic. Zemřel na místě. V dopise policie vysvětluje, že tak učinil kvůli nespokojenosti se současným světem a stavem společnosti. Podle vedení školy neměl problémy ani s chováním, ani s prospěchem. Zhruba ve stejnou dobu, před půlnocí, našla obsluha čerpací stanice v Chlumecké ulici v Praze 9 šestadvacetiletého muže, který se pokusil upálit. Motiv jeho činu není znám.

|Markéta Kaclová, František Lutonský, Petr Handl |Zprávy z domova

Voda znovu vystrašila lidi na Plzeňsku

Přírodní živel opět udeřil a vystrašil lidi - tentokrát na Plzeňsku. Značné problémy tam večer způsobila prudká bouřka. Hasiči museli dokonce na Klatovsku a Tachovsku evakuovat několik lidí. V obci Újezd se totiž protrhla hráz rybníka a hrozilo nebezpečí, že voda zaplaví domy. Na silnicích se objevilo až půl metru vody. O něco klidnější průběh měla průtrž mračen na Karlovarsku. Na některých místech se už ukazují další důsledky záplav: obyvatele Roztok trápí zápach a a stejném místě vydala řeka další - už čtrnáctou - oběť povodní, čtyřiadvacetiletého Slováka.