Autor

Josef Podolák

Jsem romantik s dobrodružnou povahou. Věčný snílek a idealista. Většinou korektní, ale někdy zbytečně přímý. Novinářské profesi se s přestávkami věnuji 25 let. Působil jsem v soukromých rozhlasových stanicích i tištěných médiích. Přestože zastávám názor, že je lepší mlčet a více poslouchat, snažím se přinášet objektivní informace, někdy možná košatěji a za využití abstraktních výraziv a archaismů, než dokáže editor unést.

V Českém rozhlasu přináším zprávy z Nymburska, Kolínska a Kutnohorska. Celý život dělám jen to, co mi dává smysl. Proto občas utíkám k nočnímu pečení chleba nebo práci na stavbách. Jsem rebel a neuznávám vynucenou autoritu, na druhou stranu jsem vždy připraven pomoc každému, kdo o to požádá.

Udělal jsem v životě mnoho chyb a jistě ještě udělám. V některých zkouškách jsem neobstál. Nikdy jsem ale nikomu vědomě neublížil, nevzal ani nenabídl úplatek a nezavdal si s politikou ani politikem.

Hraji na bicí nástroje. Věnoval jsem se aktivně divadlu, moderování kulturních akcí, výrobě audiovizuálních děl. Umím všechno, ale nic pořádně. Možná spíše určitou drzostí, než talentem a předpoklady, jsem se dostal do opravdu neuvěřitelných pracovních a životních pozic. Jsem z Poděbrad, které miluji a v současné době žiji na malinkaté a líbezné vesničce na Nymbursku.

RSS autora