Autorka

Dagmar Heřtová

Foodblogerka a gastronomická žurnalistka, která pravidelně přispívá do tištěných a internetových periodik především informacemi o surovinách, jejich zpracování až po recepty. Na webu Tastejourney píše o  jídle, nových trendech a dělí se o gastronomické postřehy z cest. Střídavě žije v Praze a v Anglii, kde čerpá inspiraci při hledání chutí a při oživování původních receptů v prostředí moderní kuchyně. 

RSS autorky

Články autorky

Miami| |Dagmar Heřtová |Vaření a jídlo |Gastroglosa Dagmar Heřtové

Sushi je Nobu a Nobu je sushi

Tvrdí se, že navštívit Nobu patří mezi nejvýznamnější a nejuznávanější kulinářské zážitky na světě. A je jedno, kterou ze 47 restaurací tohoto řetězce navštívíte. Bude to dokonalé. A vy si připlatíte.

Praha| |Dagmar Heřtová |Vaření a jídlo |Gastroglosa Dagmar Heřtové

O bramborovém salátu. Už zase?!

Bramborový salát není jenom českou a slovenskou výsadou. Je hojně oblíbenou záležitostí jak o svátečních vánočních dnech, tak i v běžném vaření. Teď nastal čas na přemýšlení o štědrovečerní večeři.

Praha| |Dagmar Heřtová |Vaření a jídlo |Gastroglosa Dagmar Heřtové

Jste také ‚foodpornista‘?

Při pátrání po termínu „food porn“ nepůjdeme až tak do minulosti. První zmínku má na svědomí novinář Alexander Cockburn, roku 1977 napsal do The New York Review of Books článek nazvaný „Gastroporno“.

Washington| |Dagmar Heřtová |Vaření a jídlo |Gastroglosa Dagmar Heřtové

Pojďme vařit s indiány

Divoká rýže je základní ingrediencí indiánské kuchyně. Používá se jako příloha, ale také jako lůžko pro rybu, drůbež nebo maso. Přidává se do polévek, ale nejlépe vyzní v salátech.