Zemřela televizní a rozhlasová moderátorka Stanislava Lekešová

Ve věku 63 let zemřela ve čtvrtek po těžké nemoci rozhlasová a televizní moderátorka Stanislava Lekešová. Pověstná byla svou přípravou a kultivovaným, příjemným projevem. Lekešová pracovala v médiích od poloviny 80. let.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 15:08 27. 12. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislava Lekešová

Stanislava Lekešová | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Vystudovaná právnička se na obrazovkách Československé televize poprvé objevila po vyhraném konkurzu v roce 1985.

„Úplně náhodně jsem vyslechla konkurz na pozici televizní hlasatelky. A nevím, co mě to napadlo. Vždycky si říkám, že tam musel zaúřadovat osud nebo nějaká nadpřirozená moc,“ řekla na své domovské stanici Dvojka.

V Českém rozhlase moderovala pořad Je jaká je, Host do domu nebo naposledy třeba hodinový rozhovor Blízká setkání. Externě spolupracovala i s rozhlasovými stanicemi Radio City nebo Frekvence 1. V České televizi moderovala magazín pro ženy Sama doma.

Dvojka Lekešovou připomene velkým profilovým rozhovorem s Janem Rosákem v pátek v 17.00 a v sobotu 28. prosince od 7.00 v rozhovoru s hercem Stanislavem Zindulkou.

Zuzana Vlčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme