Autor

Radim Sajbot

Při fotbalových a hokejových přenosech dělám nejčastěji řidiče (sám sobě), shrnovače (dosavadního průběhu zápasu), občas i komentátora (aktuálního průběhu zápasu), potom zpovědníka (při rozhovorech s hráči a trenéry), dále střihače (těch rozhovorů) i elektronického pošťáka (při odesílání jednotlivých reakcí hráčů a trenérů do redakce) – to slyšíte ve zprávách nebo magazínech. V případě, že se rozhovor dělá přes telefon, jsem ještě i telefonistou. Nejvýstižnější je ale asi fakt, že v téhle práci nejvíce času čekáte. Na cokoli. Na konec zápasu, na trenéry, na hráče, atd… Takže i profesionální čekač.

RSS autora

Články autora

|Radim Sajbot, Vojtěch Man |Hokej

V Lize mistrů vítězí, ve Švýcarsku se nedaří. Nemůžeme chytit rytmus, říká Roman Červenka

Český hokej má už teď jistotu, že bude mít v semifinále letošního ročníku Ligy mistrů své zastoupení. Pokud Vítkovice se Spartou svá dvojutkání se švýcarskými kluby nezvládnou, představí se v další fázi soutěže reprezentační útočníci Michal Birner a Roman Červenka. Jejich Friebourgu se velmi daří v evropské soutěži, ale doma ne.

|Radim Sajbot, Vojtěch Man, Nikola Šrámková |Ostatní sporty

Plavkyně Závadová chystá radikální změnu tréninku, přesune se do Austrálie

Plavkyně Barbora Závadová, jejíž hlavní disciplínou je polohový závod, plánuje radikálním způsobem změnit přípravu. Sedminásobná česká rekordmanka se chystá na začátku příštího kalendářního roku do Austrálie, kde by ráda vydržela v ideálním případě až do příští olympiády. Ta se přitom uskuteční až za čtyři roky v Tokiu.

|Radim Sajbot, Radek Šamša |Fotbal

Vydra se vrací do Vítkovic. Před šesti lety tam při svém ligovém debutu za Baník sestřelil Jablonec

Česká fotbalová reprezentace se připravuje v Ostravě na úterní duel kvalifikace o postup na mistrovství světa proti Ázerbájdžánu. Češi ztrácejí na svého soupeře v tabulce skupiny C pět bodů. Vítkovický stadion tak bude nejen svědkem jednoho z klíčových kvalifikačních zápasů, ale možná i jednoho velkého návratu – Matěj Vydra tam totiž před více než šesti roky v lize úspěšně debutoval za Baník.

|Radim Sajbot, Radek Šamša |Hokej

Gólman Hrubec dál drží Třinec, v průměru pustí méně než gól na zápas. Oceňují ho spoluhráči i kouč

Kdyby se v hokejové Tipsport extralize vyhlašoval po vzoru NHL nejlepší hráč uplynulého měsíce, největšími adepty na zisk ocenění za záři by byli nejspíš nejproduktivnější hráč soutěže chomutovský útočník Michal Poletín a třinecký brankář Šimon Hrubec. Oba dva se shodou okolností potkali na ledě i ve šlágru devátého kola nejvyšší soutěže.

|Radim Sajbot, Vojtěch Man |Tenis

Prohráli jsme se ctí, hodnotí Davis Cup Navrátil. Veselý ukázal, že je příslibem do budoucna

Čeští tenisté prohráli po dlouhých 36 letech domácí daviscupový souboj s Francií. O postupu země galského kohouta do semifinále rozhodla úvodní dnešní dvouhra, ve které Jiří Veselý podlehl Jo-Wilfriedu Tsongovi ve čtyřech setech. Podle nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila se ale oproti předchozímu vystoupení výrazně zlepšil.

|Radim Sajbot, Vojtěch Man |Tenis

Rosol se o nominaci dověděl pár hodin před zápasem. Páteční výkon nezopakoval

Lukáš Rosol odehrál v pátek fantastickou úvodní dvouhru čtvrtfinále proti Francii, ve které porazil světovou desítku Jo-Wilfrieda Tsongu. O den později nastoupil trochu nečekaně do čtyřhry po boku Radka Štěpánka a svůj páteční špičkový výkon už nezopakoval. Také proto je teď pro české barvy nepříznivý stav 1:2 na zápasy.

|Radim Sajbot, Radek Šamša |Tenis

České duo vyzve nejlepší deblisty světa. Nemáme co ztratit, zní z Navrátilova týmu

Daviscupová čtyřhra je tradiční českou parádní disciplínou. V živé paměti zůstává legendární šňůra deblových úspěchů dvojice Tomáš Berdych, Radek Štěpánek završená dvěma tituly z let 2012 a 2013. Jenže zatímco prvně jmenovaný tentokrát v Třinci chybí, na druhé straně kurtu bude v sobotu proti Čechům stát zbraň nejsilnějšího možného tenisového kalibru.

|Jaroslav Plašil, Radim Sajbot, Radek Šamša |Tenis

Veselý se bude chtít ukázat, myslí si kapitán Navrátil. Francii může roli favorita ztížit české prostředí

Snad žádný jiný ze čtvrtfinálových zápasů Davis Cupu nemá jasnějšího favorita než duel v Třinci. Statisticky jsou sice týmy vyrovnané a pravidelně vyhrávají domácí, ale Francouzi dorazili do Česka s nejsilnějším deblovým párem současnosti i singlistou z elitní světové desítky. Naopak Češi jdou do utkání s mladou týmovou jedničkou bez velkých zkušeností Jiřím Veselým.

|Radim Sajbot, Jakub Knoll |Tenis

Daviscupový tým prochází obměnou. Veselý si zvyká na pozici jedničky

Čeští tenisté se mohou o víkendu znovu po dvou letech probojovat do semifinále Davis Cupu. Naposledy se v této fázi soutěže utkali s Francií a stejný soupeř je čeká i teď v Třinci. Zatímco na podzim roku 2014 stál proti reprezentantům ze země galského kohouta tým opírající se zejména o umění Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka, teď půjde proti Francii do boje sestava spoléhající se z velké části na nastupující generaci českých tenistů.

|Radim Sajbot, Stanislav Zbyněk |Tenis

I když jsou čeští tenisté outsidery, nezoufají. Soustředíme se na sebe, hlásí kapitán Navrátil

Čeští daviscupoví reprezentanti nebudou během nadcházející čtvrtfinálové bitvy s Francií favority. Nehrajícímu kapitánovi Jaroslavu Navrátilovi chybí wimbledonský semifinalista Tomáš Berdych a pomyslné výkonnostní nůžky se mohou mezi oběma týmy rozevřít ještě víc, protože zástupci ze země galského kohouta přivezli do Třince nečekanou možnou posilu.

|Radim Sajbot, Radek Šamša |Tenis

Třinec se místo hokeje připravuje na tenis. Pro daviscupový tým je nové prostředí zpestřením

Čeští daviscupoví reprezentanti se už druhým dnem připravují v Třinci na nadcházející čtvrtfinále s Francií. A ať výsledek víkendových bojů dopadne jakkoli, bude to hned z několika pohledů unikátní střetnutí. V posledních letech se totiž pořadatelská úloha výhradně dělila vždy mezi Prahu a Ostravu. A to těší aktuální českou jedničku Jiřího Veselého.

|Radim Sajbot, Vojtěch Man |Tenis

Veselý cestou do Třince oslavil narozeniny, spoluhráči dárky teprve chystají

Ve stínu dnešního mužského wimbledonského finále dorazili čeští daviscupoví reprezentanti do Třince, kde se na konci příštího týdne utkají ve čtvrtfinále této soutěže s Francií. Úvodní den srazu se nesl ve znamení cestování, společenských povinností, prvního tréninku, ale také narozeninové oslavy.

|Radim Sajbot, Vojtěch Man |Fotbal

Baník se chystá na druhou ligu. Nemáme brankáře, stěžuje si Petržela

Fotbalistům Baníku Ostrava dnes začalo první ze dvou plánovaných předsezonních soustředění. Na Slovensku odehraje exligový klub také dva přípravné zápasy. Tým Vlastimila Petržely má necelé dva měsíce před startem FNL problémy na více postech, nejvíce ho tlačí situace s brankáři.

|Radim Sajbot, Jakub Knoll |Fotbal

Nejlepší základní školy hrají fotbal o zájezd na mistrovství Evropy do Francie

V Ostravě začal finálový turnaj McDonald's Cupu pro nejlepší kluky a holky prvního stupně základních škol. Na začátku soutěže byly skoro čtyři tisíce družstev z celé republiky. Na jeho konci bude jediný vítěz, který se podívá na mistrovství Evropy do Francie, kde bude přímo v hledišti sledovat duel mezi Českem a Španělskem.