Jágr dovedl svůj tým k postupu

V kanadsko americké NHL postoupili hokejisté New York Rangers do druhého kola play off. V pátém střetnutí porazili New Jersey Devils 5:3 a ukončili sérii v poměru 4:1 na zápasy. První hvězdou utkání byl vyhlášen český útočník Jaromír Jágr, ocenění si vysloužil díky jedné brance a dvěma nahrávkám. Za Jezdce se na výhře podílel jedním gólem i obránce Michal Rozsíval a dvěma asistencemi útočník Martin Straka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL | Foto: NHL.com

Za Devils vstřelil poslední branku v této sezóně Patrik Eliáš, která znamenala snížení o jediný gól. Sedm minut před koncem třetí třetiny měli Ďáblové výhodu trestného střílení, ale John Madden brankáře Henrika Lundqvista neprostřelil. Trefou do opuštěné svatyně gólmana Martina Brodeura zpečetil pro New Jersey letošní sezónu Brandon Dubinsky. Rangers se jméno soupeře pro druhé kolo play off dozví až po odehrání sérií Montreal - Boston, Washington - Philadelphia.

Detroit vydřel výhru v prodloužení 2:1 nad Nashvillem a ujal se v celé sérii vedení 3:2. Chris Osgood v brance Rudých Křídel udržel čisté konto téměř celý zápas. Až 44 sekund před koncem ho překonal český forward Radek Bonk a posunul svůj tým k prodloužení. Výhru na stranu Red Wings už po dvou minutách nastaveného času strhnul Johan Franzén. Výborně se uvedl Chris Osgood, který nastoupil do utkání jako brankářská jednička místo Dominika Haška. Osgood kryl 21 střel, pustil pouze jednu a nedal tak trenéru Babcockovi důvod pro příští zápas ke změně.

Obhájce trofeje Anaheim zvítězil nad Dallasem 5:2 a udržel se ve hře o postup do druhého kola. Ducks byli po celou dobu lepší, nejlépe se jim vyvedla třetí třetina, ve které hned třikrát rozvlnili síť soupeře v pořadí Selänne, O´Donell, Marchant. Šestý duel je na programu v neděli v Dallasu a pokud domácí zvítězí budou slavit. To Kačerům k úspěchu v sérii chybí za stavu 2:3 ještě výhry dvě.

Výsledky - 1. kolo play off NHL: Východní konference - 5. zápas: New Jersey - New York Rangers 3:5 (1:3, 2:1, 0:1) Branky: 5. Gionta, 30. Salvador, 34. Eliáš - 5. Rozsíval (Jágr), 7. Jágr (Straka), 19. Gomez, 26. Drury, 60. Dubinsky (Straka, Jágr). Střely na branku: 26:23. Diváci: 17.625. Konečný stav série: 1:4.

Západní konference - 5. zápasy: Detroit - Nashville 2:1 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0) Branky: 5. Filppula, 62. Franzén - 60. Bonk. Střely na branku: 54:21. Diváci: 20.066. Stav série: 3:2.

Anaheim - Dallas 5:2 (1:1, 1:0, 3:1) Branky: 9. Perry, 32. Getzlaf, 41. Selänne, 53. O'Donnell, 59. Marchant - 19. Norström, 45. Ribeiro. Střely na branku: 32:42. Diváci: 17.199. Stav série: 2:3.

David Surmaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme