New Jersey a Colorado zápas od postupu

Dobrý vstup do utkání na ledě Madison Square Garden znamenal pro Ďábly třetí vítězství v sérii a velkou šanci na nejrychlejší možné ukončení série. Patrik Eliáš se na výhře svého týmu podílel gólem a asistencí a Rangers jsou zápas od vyřazení. Stejná hrozba visí nad Dallasem, který podlehl Coloradu po prodloužení a v dalším utkání bude hrát o udržení v play-off. Ve zbylých dvou sériích se podařilo prozatím neúspěšným týmům Carolině a Philadelphii snížit stav na 1:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

logo Stanley Cupu

logo Stanley Cupu | Foto: Miroslav Konvalina

Jezdci mohli pro utkání počítat i s největší hvězdou svého týmu, ale ani Jaromír Jágr nedokázal zvednou Rangers. Naopak hned v první minutě zaúřadoval produktivní český útočník v dresu hostů. Patrik Eliáš v přečíslení dva na jednoho vrátil puk Langenbrunnerovi, který tak poslal New Jersey do vedení už po šedesáti osmi sekundách. Hned po buly se do velké šance dostal Petr Sýkora, ale nedokázal sám před brankářem protlačit puk za záda skvělého Brodeura. V desáté minutě se dokázal Patrik Eliáš prosadit sám, když dorazil vlastní teč střely od modré. Do utkání mohl domácí vrátit znovu agilní Sýkora, ale to by nesměl ve stoprocentní šanci před prázdnou brankou trefit tyč. Na konečných 3:0 zvýšil už na začátku druhé třetiny Zach Parise. New York Rangers jsou tak jedeno prohrané utkání od konce sezóny a do čtvrtého zápasu půjdou s prozatímní hrozivou bilancí - tři utkání, tři prohry a skóre 2:13.

Montreal přivítal Carolinu a vedení dva nula v sérii pro domácí vytvořilo ještě energičtější atmosféru, než tomu v Centre Bell bývá obvykle. Přes dvacet jedna tisíc diváků sledovalo obrovské šance svých miláčků, ale hosté by měli koupit za předvedený výkon svému gólmanovy Wardovi minimálně večeři. Postupně především na jeho bleskurychlé lapačce troskotala jedna obrovský šance Canadiens za druhou, až se dokázal v polovině utkání prosadit Richard Zedník a domácí vedli. Hurricanes museli přidat na obrátkách, protože další prohra by už pro ně mohla mít nepříjemné následky. Nestalo se tak. Z jedenácti střel ve třetí třetině se ujal nenápadný průnik Brind'amoura po pravé straně a bylo vyrovnáno. Na začátku prodloužení se smutným hrdinou večera stal Tomáš Plekanec, když byl vyloučen za hákování. Hosté využili přesilovou hru po šedesáti třech sekundách a vrátili se zpátky do série.

To samé se na vlastním ledě povedlo Philadelphii. Hosty z Buffala sice poslal už po třech minutách do vedení z mezikruží Aleš Kotalík, ale už o čtyři minuty později se povedlo ve vlastním oslabení projet celé kluziště Savagemu a bylo vyrovnáno. V druhé třetině poslal domácí do rozhodujícího náskoku Peter Forsberg a ni jeden z jeho dvou gólů si brankář Sabers Miller za rámeček nedá. Nejprve ho švédský útočník prostřelil z velmi malého úhlu a na 3:1 upravil dokonce nahozením zpoza branky. Flyers se sice dostali ve třetí třetině pod tlak, ale střeleckou převahu hostů odnesli pouze jedním gólem z hokejky Connollyho. Na konečných 4:2 upravil do prázdné branky Gagne a domácí tak v sérii snížili. Naopak do vedení 3:0 na zápasy se dostalo Colorado, které doma sice prohrávalo ještě minutu před koncem s Dallasem 2:3, ale poté vyrovnal Brunette a hned ve druhé minutě prodloužení rozradostnil diváky v Denveru Tanguay.

Výsledky:

Východní konference

New York Rangers - New Jersey 0:3 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky: 2. Langenbrunner (Eliáš), 10. Eliáš, 23. Parise. Střely na branku: 25:20. Diváci: 18 200. Stav série: 0:3.

Montreal - Carolina 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 10. Zedník - 52. Brind'Amour, 64. Staal. Střely na branku: 28:36. Diváci: 21 273. Stav série: 2:1.

Philadelphia - Buffalo 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Branky: 27. a 33. Forsberg, 7. Savage, 60. Gagne - 3. Kotalík, 45. Connolly. Střely na branku: 27:28. Diváci: 19 984. Stav série 1:2.

Západní konference

Colorado - Dallas 4:3 v prodl. (2:1, 0:2, 1:0 - 1:0)
Branky: 19. a 62. Tanguay (na první Hejduk) , 6. Sakic, 60. Brunette - 11. Barnes, 29. Klemm, 40. Zubov. Střely na branku: 29:22. Diváci: 18 007. Stav série: 3:0.

Jan Fait Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme