Volejbalistky se chystají na závěrečnou Grand Prix. K týmu se vrací kapitánka Havlíčková

České volejbalistky se pokusí vyhrát druhou divizi světové Grand Prix. Po devíti zápasech na turnajích v Peru, Portoriku a Kanadě je čeká domácí Final Four v Ostravě. V sobotu od 19 hodin hrají semifinále proti Polsku.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitánka volejbalové reprezentace Aneta Havlíčková

Kapitánka volejbalové reprezentace Aneta Havlíčková | Zdroj: ČTK

„Budeme chtít předvést co nejlepší výkon. Rozhodovat bude momentální forma,“ tvrdil v rozhovoru pro Radiožurnál trenér českých volejbalistek Zdeněk Pommer mladší. Po třítýdenních cestách po Jižní, Střední i Severní Americe se k týmu připojuje kapitánka Aneta Havlíčková, jejíž přítomnost trenér pochopitelně vítá.

Přehrát

00:00 / 00:00

České volejbalistky se v Ostravě chystají na závěrečný turnaj světové Grand Prix

Podle Pommera je totiž právě Havlíčková lídr mančaftu a také „bomber“, který chyběl z prozaických důvodů. Hráčka, která končí v italské lize v týmu Pallavolo Scandicci měla příjemné starosti a dohodu s trenérem. „Už nejsem nejmladší hráčka a člověk si potřebuje trochu orazit. Druhý důvod byl osobní, proběhla svatba,“ prozradila Havlíčková.

Zatímco české volejbalistky procestovaly americký kontinent. Havlíčková stihla i svatební cestu. Zamířila však západnějším směrem, tedy do Indického oceánu. „Byla to spíš dovolená, s manželem jsme byli na Maledivách,“ uvedla.

Teď jí však čekají znovu volejbalové povinnosti. V sobotu se v 19 hodin střetne v Ostravě český tým s Polskem. „Uvidíme, kolik přijede polských diváků, ale doma hrajeme my. Bude to otevřený zápas,“ říká Zdeněk Pommer mladší. Pokud by reprezentace byla úspěšná, v neděli by se od 18 hodin představila ve finálovém boji proti vítězkám souboje Německa s Jižní Koreou.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme