závadnost

|Zuzana Švejdová |Zprávy z domova

Nejvíc závadných potravin k nám přichází z Polska, Německa a Slovenska

Špatná hygiena nebo třeba nedostatečná úprava - i to může mít za následek, že se v jídle nakonec objeví nebezpečné bakterie. Jen letos odhalili veterinární kontroloři salmonelu v kuřecím mase, listérii v sýru nebo třeba těžké kovy v sardinkách. Šlo o zhruba stovku závadných potravin za zahraničí. Nejvíc jich pochází z Polska, Německa a Slovenska.

|David Koubek, bre |Zprávy ze světa

V Číně se znovu objevily podezřelé potraviny. Závady odhalila kontrola kuřecího masa

Šanghaj bude více chránit obyvatele před závadnými potravinami. Radní třiadvacetimilionové metropole zavedou příští rok tvrdé postihy pro firmy, které nebezpečné jídlo vyrábějí, zpracovávají nebo prodávají. Kromě vysokých pokut dostanou také zákaz podnikání na území Šanghaje a nebudou moci žádat o dotace. Informovala o tom agentura Nová Čína.