Autor

Martin Hlaváček

Co dělám v rozhlase:
Do Českého rozhlasu České Budějovice jsem nastoupil 1. listopadu roku 1992. A to už je docela dlouho, ne? Zvlášť, když jsem si před tím nikdy nemyslel, že něco takového budu dělat. V průběhu let jsem průběžně redaktorsky zajišťoval obory jako zemědělství, rybářství, myslivost, sport nebo životní prostředí, také jsem řadu let moderoval ranní a odpolední proudy slova a hudby.

Od podzimu roku 2010 jsem jedním z moderátorů Písniček pro radost a Melodií podvečera. Od ledna 2019 se navíc podílím na magazínu Máme rádi zvířata. Připravuji jeden díl měsíčně.

Před rozhlasem:
Narodil jsem se v Mladé Boleslavi roku 1960. Vystudoval Střední rybářskou školu ve Vodňanech a Vysokou školu zemědělskou v Českých Budějovicích, obor zootechnika. Před rozhlasovou profesí jsem osm let pracoval u Českého rybářského svazu v Českých Budějovicích.

Co mě baví:
Jsem ženatý a mám dceru Terezku. A abych nezapomněl, taky mám manželku Věrku.

A co se týká mých mimopracovních aktivit a zájmů, tak občas si zajdu na ryby, zajímá mě sport, i když od určité doby už jen pasivně. No a taky mě už nějaký čas hodně zajímají zdravotní účinky úžasné rostliny aloe Vera. A k tomu jsem přibral i zájem o to, jak nejlépe zhodnotit peníze, aby se mi opravdu trochu rozmnožily a ne abych jen živil banky. A při tomto studiu si velmi rád dám dobré vínko. A to je asi tak všechno.

RSS autora

Články autora

|Jan Kopřiva, Martin Hlaváček |Regiony

Předvolební speciál ČRo České Budějovice: TÁBOR

Předvolebního speciálu ČRo České Budějovice se v Táboře zúčastnili: František Dědič (ODS), Jiří Fišer (Tábor 2020), Lenka Horejsková (TOP 09), Viktor Mačura (KDU-ČSL), Jaroslav Mrúz (Dělnická strana sociální spravedlnosti - Za fotbalový stadion a 1. ligu), Petr Novák (ANO 2011), Jan Papula (Strana svobodných občanů), Michaela Petrová (Jinak - sdružení Zelených, Pirátů a nezávislých), Tibor Stano (ČSSD) a Ladislav Šedivý (KSČM).

|Martin Hlaváček, Romana Lehmannová |Regiony

Předvolební speciál ČRo České Budějovice: ČESKÉ BUDĚJOVICE

Předvolebního speciálu ČRo České Budějovice se v Českých Budějovicích zúčastnili: Miroslav Beneš (Toryové), Michal Doktor (JIHOČEŠI 2012 a PRO Sport a Zdraví), Slavoj Dolejš (TOP 09), Ivan Fabián (Vize Národních Socialistů), Patrik Hejna (Dělnická strana sociální spravedlnosti), Miroslav Joch (ČSSD), Václav Kupilík (Strana svobodných občanů), Radek Mach (KDU - ČSL), Walter Matlášek (Úsvit pro Budějovice), Svatomír Mlčoch (SPOLEČNĚ PRO ČESKÉ BUDĚJOVICE), Ivan Nadberežný (KSČM), Marie Paukejová (ČESKÉ BUDĚJOVICE JISTOTA DOMOVA), Světlana Procházková (ŽENY 2014), Stanislav Rataj (DOMA v Budějcích), Jiří Svoboda (ANO 2011), Michal Šebek (ODS) a Juraj Thoma (OBČANÉ PRO BUDĚJOVICE).

|Jana Zemanová, Martin Hlaváček, Martin Hromádka |Zprávy z domova

Testy potvrdily u labutě z Hluboké nebezpečný typ viru H5N1

Labuť nalezenou minulý týden nedaleko Hluboké nad Vltavou zabil vysoce nakažlivý virus ptačí chřipky H5N1, nebezpečný i člověku. Potvrdila to dnes odpoledne referenční laboratoř EU v britském Weybridge. Nedaleko od místa prvního případu ptačí chřipky v Česku se navíc objevil druhý nakažený pták. Testy u této mrtvé labutě zatím prokázaly virus H5.

|Naděžda Hávová, Martin Hlaváček, Martin Hromádka |Zprávy z domova

V Česku se objevil druhý případ ptačí chřipky

V Česku se objevil druhý případ ptačí chřipky. Další nakaženou labuť našli v sobotu v Českých Budějovicích na pravém břehu Vltavy. Nyní pokračují další vyšetření. Vysoce nakažlivou formu viru H5 už prokázaly testy v prvním případě, kdy ptačí chřipka usmrtila labuť objevenou minulý týden poblíž Hluboké nad Vltavou.

|Marika Táborská, Martin Hlaváček |Zprávy z domova

Kolem Hluboké už platí mimořádná veterinární opatření

V okolí Hluboké nad Vltavou, kde byla nalezena uhynulá labuť s virem ptačí chřipky H5, platí ode dneška mimořádná veterinární opatření. Do běžného života občanů ale nezasáhnou. Týkají se zejména drobnochovatelů drůbeže, případně chovatelů jiných ptáků ve venkovních voliérách. Vytvořeno už bylo tříkilometrové pásmo ochrany a pásmo dozoru o poloměru deseti kilometrů. Ochranná opatření mohou trvat až 21 dní.

|Marek Janáč, Zuzana Bančanská, Martin Hlaváček, Vít Dvořák, Vilém Janouš |Zprávy z domova

Česko má první případ ptačí chřipky

Ptačí chřipka je už i v Česku. Potvrdily to testy u mrtvé labutě, kterou před týdnem našli u řeky blízko Hluboké nad Vltavou. Další vyšetření mrtvého zvířete by do dvou dnů mělo určit, o jak nebezpečnou formu viru ptačí chřipky jde. Už od půlnoci začnou v jižních Čechách platit mimořádná veterinární opatření. Budou se týkat obcí v tří a desetikilometrovém okruhu od místa nálezu nakažené labutě. Starostové dostanou v úterý přesné informace jak postupovat.