Izraelské námořnictvo zastřelilo čtyři děti na pláži v Gaze, tvrdí Palestinci

Čtyři palestinské děti údajně zabila střelba izraelského vojenského člunu na pláž v Gaze. Páté je v kritickém stavu. Uvedlo to palestinské ministerstvo zdravotnictví v Gaze.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matka oplakává palestinské dítě, zabité údajně při střelbě izraelského námořnictva

Matka oplakává palestinské dítě, zabité údajně při střelbě izraelského námořnictva | Zdroj: Reuters

Podle očitých svědků hrály děti na pláži fotbal, když je zasáhla střelba z lodi.

Izrael incident prověřuje. Armáda přitom neustále zveřejňuje propagační videa, na kterých ukazuje svou snahu předejít civilním obětem v Gaze. Po celý den ale pokračují i raketové útoky na Izrael.

"I přes příměří nabídnuté Egyptem oběma stranám Hamás samozřejmě pokračuje v palbě. Je naší základní povinností chránit náš lid a naše občany," řekl izraelský ministr zahraničí Avigdor Lieberman při návštěvě raketovými útoky zkoušeného Aškelonu.

Lieberman patří v izraelské vládě k radikálům, kteří chtějí v boji pokračovat. Právě při jeho návštěvě v Aškelonu zasáhla jedna raketa obytný dům.

"Dům, před kterým stojíme, dostal přímý zásah raketou do dvora," řekl policejní mluvčí Micky Rosenfeld.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme