Jakub Vrána se podílel dvěma góly na výhře Washingtonu, David Pastrňák po pěti zápasech bodoval

Útočník Jakub Vrána dvěma brankami pomohl k výhře Washingtonu nad Ottawou 5:2 a byl vyhlášen první hvězdou utkání. Jednadvacetiletý forvard zažil první dvougólový večer v NHL. David Pastrňák díky nahrávce bodoval poprvé po pěti zápasech a Boston uspěl v New Jersey 3:2 po nájezdech. Ondřej Palát gólem přispěl k vítězství Tampy Bay nad Chicagem 3:2 v prodloužení. Za hosty zaznamenal asistenci obránce Jan Rutta.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Vrána při zápase proti Ottawa Senators

Jakub Vrána při zápase proti Ottawa Senators | Zdroj: Reuters

V dresu Montrealu si odbyl premiéru zadák Jakub Jeřábek, Canadiens ale prohráli v Nashvillu 2:3 po nájezdech. Brankář Petr Mrázek vystřídal Jimmyho Howarda, dvakrát inkasoval a Detroit prohrál s Edmontonem 2:6. Jaromír Jágr nebodoval, Calgary podlehlo Columbusu 0:1 v prodloužení.

Vrána otevřel skóre v 16. minutě, kdy před brankovištěm dorazil střelu Jevgenije Kuzněcova. V polovině zápasu pražský rodák střelou z pravého kruhu pod horní tyč zvýšil už na 4:0. Vrána, jehož Washington draftoval v roce 2014 v prvním kole na 13. místě, bodoval ve druhém zápase po sobě.

Chicago vedlo v repríze finále Stanley Cupu z roku 2015 na ledě Tampy 2:0, pod obě branky se podepsal Patrick Kane, u jehož první trefy asistoval Rutta.

V 25. minutě ale Kane v přesilové hře ztratil puk a následné přečíslení Tampy úspěšně zakončil Palát. Lightning po 31 vteřinách třetí třetiny vyrovnali a v prodloužení rozhodl o bodu navíc v jejich prospěch přesilovkovým gólem Brayden Point.

Montreal povolal Jeřábka z farmy v Lavalu z nižší AHL, kde v 17 zápasech nasbíral 11 bodů za gól a deset přihrávek.

Plzeňský rodák nastoupil ve třetí obranné dvojici po boku Brandona Davidsona a zahrál si 18 minut a 16 vteřin. Do statistiky plus/minus si zapsal plusový bod. Kanadský klub ale prohrál popáté v řadě.

Výsledky zápasů NHL:

Buffalo - Minnesota 4:5, Florida - Toronto 2:1 po sam. nájezdech, New Jersey - Boston 2:3 po sam. nájezdech, NY Islanders - Philadelphia 4:3 v prodl., Pittsburgh - Vancouver 2:5, Washington - Ottawa 5:2, Carolina - NY Rangers 1:6, Columbus - Calgary 1:0 v prodl., Tampa Bay - Chicago 3:2 v prodl., Nashville - Montreal 3:2 po sam. nájezdech, Detroit - Edmonton 2:6, Colorado - Dallas 3:0, Arizona - San Jose 1:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme