Na Staré dámě opět triumfovala stáj Discovery Channel

Ital Paolo Savoldelli z týmu Discovery Channel si dospurtoval pro vítězství v nejdelší etapě cyklistického závodu Tour de France. V čele osmičlenné skupiny uprchlíků přetnul cílovou pásku s více jak dvaadvacetiminutovým náskokem na peloton. Lance Armstrong si v poklidu ohlídal žlutý trikot vedoucího jezdce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lance Armstrong

Lance Armstrong | Zdroj: ČTK

Přibližně v pětině dnešní téměř 240 kilometrů dlouhé etapy přišel velký únik. Od pelotonu se odtrhla sedmnáctičlenná skupina jezdců a vybudovala si až pětadvacetiminutový náskok. Lance Armstrong i další muži z čela celkové klasifikace však mohli být v klidu. Nejlepší z uprchlíků Oscar Sevilla na amerického lídra ztrácel před dnešní etapou skoro 39 minut.

Skupinka v úniku sice ke konci prořídla, své snažení ale dokázala dotáhnout do cíle. Ve spurtu měl nejvíce sil Armstrongův týmový kolega Savoldelli, který v posledních metrech s přehledem předstihl Nora Arvesena.

Po pouhých osmnácti kilometrech odstoupil Němec Andreas Klöden. Loni druhý v celkovém pořadí neunesl bolest zlomené kůstky v zápěstí a závod nedokončí. V průběžném pořadí mu patřilo jedenácté místo.

Na závěr jedna zajímavá zákulisní informace. Postaral se o ni kazašský cyklista Alexander Vinokurov ze stáje T-Mobile, který svému německému zaměstnavatali oznámil, aby s ním pro příští sezonu nepočítal. Důvod? Chtěl by se příští rok pokusit vyhrát Tour de France a proto hledá tým, ve kterém by byl týmovou jedničkou. Stávající kolega Jana Ullricha by mohl najít nové angažmá třeba v týmu Discovery Channel, kde kariéru ukončí Američan Lance Armstrong.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme