Autor

Dana Jelínková

Rozhlasová práce je součástí mého života už víc než 20 let. Podoba zpravodajských relací za tu dobu změnila k nepoznání. Jsem ale ráda, že můžu být u jejich vytváření. Stejně tak jako u kulturního dění v regionu.

V Českém rozhlase pracuji od 1. 10. 1997. Dříve jsem pracovala jako redaktorka zpravodajství a nyní jako editorka karlovarského vysílání.

Co mě baví? 

Moje práce vyžaduje vysoké nároky na čas, takže se zároveň stala i mým koníčkem. Mám ráda také hudbu, divadlo, film a aktivní sport. 

Co mě přivedlo k mikrofonu? 

Už zmíněná hudba a práce v divadle, kde jsem působila před svým nástupem do Českého rozhlasu. 

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci? 

Že jsem se při všem tom kvantu informací, které se na nás hrnou ze všech stran nezbláznila. 

Co mě drží nad vodou? 

Klid a pohoda v kruhu rodiny a přátel, na které se může člověk spolehnout a aktivní sport (atletika, plavání, cykloturistika a sem tam adrenalinový sport). 

RSS autora

Články autora

|Dana Jelínková |Regiony

Oslavy 140. výročí Kraslické dráhy zahájila parní lokomotiva Všudybylka

Velkolepé oslavy 140 let od zahájení provozu Kraslické dráhy se v sobotu odehrály na železnici ze Sokolova do Kraslic. První vlaky se po ní rozjely přesně 1. června 1876. Trať postavila společnost Buštěhradské dráhy, která ji o deset let později prodloužila do saského Klingenthalu. Železnice měla rozhodující význam pro hospodářský i společenský rozvoj této příhraniční oblasti.

|Dana Jelínková, Lucie Sichingerová |Regiony

Vysoké teploty zhoršily na některých místech západních Čech kvalitu vody

Kvalita vody je na některých přírodních koupalištích v západních Čechách horší. V Plzeňském kraji mají problémy hlavně nádrže nebo rybníky na Klatovsku a hygienické rozbory nedopadly dobře ani na několika koupalištích v Karlovarském kraji. Na vině je suché a teplé počasí, které by mohlo kvalitu vody během tropického víkendu zhoršit ještě více. Řeky jsou ale i přes nízké srážky zatím splavné.