Poslední party a náhrobní kámen ve tvaru vinylové desky. Svět taneční hudby se rozloučí s DJ Loutkou

DJ Loutka, který zemřel minulý týden v neděli, začínal v 90. letech kariéru ve smíchovském klubu Futurum. Právě tam ji také symbolicky zakončí. Přátelé a pozůstalí tam ve středu 29. srpna uspořádají rozlučkovou party.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

DJ Loutka

DJ Loutka | Foto: Roxy | Zdroj: ČTK

Michal Maudr, který byl známý zejména jako DJ Loutka, zemřel minulý týden v neděli ve věku 51 let. Spáchal sebevraždu. Na jeho náhlý odchod následně reagovali další DJové a osobnosti taneční scény. 

„Jako DJ a producent naplňoval téměř tři dekády kluby i srdce návštěvníků pozitivními vibracemi, při svých euforických vystoupeních. Skutečné důvody, proč se jeho citlivá duše rozhodla pro tento nevratný krok, znal jen on sám,“ píší v tiskové zprávě jeho přátelé.

DJ Loutka se řadil mezi významné postavy taneční klubové scény v Česku. Byl také důležitou osobou v prvním tuzemském housovém uskupení s názvem ToMaMiv.  

‚Byl to DJ lidu, takový Karel Gott,‘ vzpomíná na zesnulého Loutku jeho kolega, DJ Pavel Bidlo

Číst článek

‚Hudbu miloval‘

„Zůstává legendou taneční klubové scény a synonymem slova DJ. Pravidelně na víkendy nastupoval za djský pult pozitivně naladěn a těžce nesl, když ho zdravotní problémy krátkodobě vyřadily z jeho prakticky celoživotního djského maratónu. Hudbu miloval a dokázal prostřednictvím ní vyjádřit veškeré své emoce tak, jako v České republice nikdo jiný,“ pokračují pozůstalí.

Svou kariéru DJ Loutka začínal na počátku 90. let v pražském klubu Futurum na Smíchově. Právě tam chtějí pozůstalí a přátelé příští týden ve středu uspořádat rozlučkovou party.

Akce naváže na smuteční obřad ve strašnické obřadní síni a výtěžek z ní poslouží k pokrytí nákladů se smutečním obřadem a k pronájmu místa spočinutí na Vinohradském hřbitově a vytvoření náhrobku ve tvaru vinylové desky.

O rozlučkové party pozůstalí informují také na Facebooku

dbr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme