Autor

Martina Poliaková

Co dělám v rozhlase: 
V rozhlase mám na starosti strategický rozvoj Českého rozhlasu. Od února 2019 předsedám Strategickému výboru Českého rozhlasu, který pracuje na strategii a vizi Českého rozhlasu do budoucna. Do rozhlasu jsem nastoupila v roce 2013 a působila na pozici rešeršistky v Rešeršním oddělení a knihovně.  Podílela jsem se také na vytváření kreativního procesu v Českém rozhlase v rámci projektu VIZE 2020 a na tzv. Peer-to-peer Review, kterým Český rozhlas prošel v roce 2018.

Před rozhlasem: 
Vystudovala jsem historii a politologii na Univerzitě Karlově v Praze a pracovala jsem zde na oddělení vědy Filozofické fakulty. Snažím se neztratit kontakt s akademickou sférou, při doktorském studiu historie stále bedlivě sleduji zejména jeho spolkový život. 

Ve volném čase: 
Ve volném čase se ráda věnuji synovi, rodině a společenskému dění. 

Jsem ročník:
1985

Na Radiu Wave zastávám práci?
Moderuji pořad Houpačky.

Nejraději poslouchám?
Úplně nejraději šumění stromů v lehkém větru. A pak od každého něco, podle nálady. Poslední dobou se vracím k hitům z 90. let a zjišťuju, jak mě to „retro“ neuvěřitelně baví. 

Oblíbená hudba?
Podle nálady, zvládnu toho dost. Kamarádi mi přezdívají „jukebox“, prostě mám paměť na texty písní. Od šedesátých po nultá léta prakticky cokoli z popu, rocku, indie.

Za koncert roku 2018 považuji?
Za mě Mucha na filmovce (protože jediný můj koncert minulého roku).

Mé nejoblíbenější filmy?
Jako matka malého dítěte beru cokoli, u čeho neusnu, když se podaří uspat dítě brzy. Takže převážně něco na předplacených filmových serverech. A s dítětem japonské animáky. Ale když se podaří, nejraději bych se jednou vrátila k ranému italskému neorealismu, Zlodějům kol Vittoria De Sica nebo Římu, otevřené město od Roberta Rosselliniho.

Mé nejoblíbenější knihy a autoři?
Neminula mě vášeň pro Elenu Ferrante a neapolskou tetralogii Geniální přítelkyně, mám ráda politickou a politologickou beletrii i historiografii poválečné doby. Teď mi leží na stole Naomi Kleinová Ne nestačí. Když mám čas, čtu články o digitalizaci práce.

K jídlu a pití mám nejraději? 
Mám radši zeleninu než ovoce, maso než sýry a radši pivo než víno.

Když mám volný čas, tak ho trávím?
Spánkem.

Co bych chtěla sdělit světu?
Že není větší výzvy před námi, než je klimatická změna.

RSS autora

Články autora