Autor

Michal Jurman

redaktor

Znamení: Lvice, tedy narozen dne, kdy vliv Lva někdy pozitivně zněžňuje působení Panny.

Životní motto: Pro každou situaci jiné. V barevnosti totiž je smysl života. Upnout se na jednu poučku by bylo smutné.

Co dělám v rozhlase: Objíždím domácí i zahraniční fotbalové stadióny, odkud přihrávám posluchačům všechny potřebné informace. Kromě fotbalu se podobně snažím zprostředkovávat také dění z basketbalu, plaveckých sportů a krasobruslení. Moderuji Sportžurnál nebo S mikrofonem za fotbalem.

Před rozhlasem: Vystudoval jsem rozhlasovou a televizní dramaturgii a scenáristiku na DiFa JAMU v Brně. V rozhlase tedy s přestávkami už do těchto mých studií, přes regionální studia a ČRo Dvojku až na Radiožurnál. Mezitím také v České televizi a Televizi Z1.

Co mě baví: Moje rodina je zábava se vším všudy. Když je chvilka, rád sáhnu po dobré knížce, samozřejmě si k tomu lehnu. Když usnu, to mě taky baví…

Co mě vždycky dostane: Když ne vtipem, dostanete mě jakoukoliv palnou zbraní.

Z rozhlasové pavlače aneb Víte, co se o Vás říká? Zatím nepotřebuji k životu vědět, co se o mně říká…

redakce: sportovní redakce

RSS autora

Články autora

|Michal Jurman, Jakub Knoll |Tenis

Pražská O2 arena se s ročním předstihem začala připravovat na tenisový Laver Cup

Od prvních slov k činům přistoupili organizátoři tenisového Laver Cupu, jehož premiérový ročník se uskuteční příští rok v Praze. Českou metropoli tak v úterý navštívila dvoučlenná americko-australská delegace, aby zkontrolovala připravenost místní O2 areny. Právě ta totiž přivítá prestižní souboj evropských a amerických hvězd.

|Michal Jurman, Stanislav Zbyněk |LOH 2016 Rio de Janeiro

Souboj titánů. Biker Kulhavý se opět utká se Švýcarem Schurterem. Fandit mu bude i Nash

„To, že mám olympijské zlato, mě uklidňuje", nechal se v Riu slyšet před dnešním závodem v brazilském Riu český biker Jaroslav Kulhavý. Ten doufá, že bude neděle 21. srpna 2016 zapsána v jeho kariéře jako datum úspěšné obhajoby olympijského zlata. Zároveň ale ví, že podobně, a možná ještě více, vzhlíží k dnešnímu závodu i jeho největší soupeř.

|Michal Jurman, Vojtěch Man |LOH 2016 Rio de Janeiro

Náročnou trať pro bikery může ovlivnit déšť. Jako první z Čechů pojede Kateřina Nash

Krásná, ale zároveň extrémně těžká, tak hodnotí čeští bikeři brazilskou trať, na které chtějí poslední dva dny olympijských her bojovat o medaile. V Riu se ale očekává silný déšť, který by závody mohl zkomplikovat. Mezi bikery nechybí ani čeští kandidáti na medaile. Jako první z nich se na start postaví dnes Kateřina Nash.

|Michal Jurman, Vojtěch Man |LOH 2016 Rio de Janeiro

Drahotovou čeká olympijská premiéra. První soupeřkou bude vlastní nervozita

Premiérový závod na olympijských hrách čeká v pátek chodkyni Anežku Drahotovou, jejíž přípravu na Hry v Riu jsme pečlivě sledovali v našem dokumentárním cyklu Olympijským rok. 21letá rodačka z Rumburka má přitom v Riu velké plány. Prvního soupeře, vlastní nervozitu, ale bude muset porazit, ještě než se postaví na start hodinu a půl dlouhého závodu.

|Michal Jurman, Radek Šamša |LOH 2016 Rio de Janeiro

Zkušenou dálkovou plavkyni Pechanovou už jen tak něco nerozhodí. Vím, že nejsem rychlá, řekla v Riu

Přerušila kariéru, narodila se jí dcera Pavlína, přesto stále snila o tom zúčastnit se svých čtvrtých olympijských her v kariéře. Sen přetavila plavkyně Jana Pechanová ve skutečnost v brazilském Riu de Janeiru, kde jí coby nejstarší účastnici závodu na 10 kilometrů, už zase tolik o konečný výsledek nešlo.

|Michal Jurman, Jakub Knoll |LOH 2016 Rio de Janeiro

Olympijský závod jsem si užila, prohlásila po 19. místu plavkyně Pechanová

Devatenáctým místem v olympijském závodě na 10 kilometrů plavkyně Jana Pechanová rozhodně neudělala nějaký výrazný zápis do svého životopisu. V něm má totiž medaile ze světových a evropských šampionátů. Pětatřicetiletá plavkyně si ale přijela do Ria hlavně splnit sen o své čtvrté olympijské účasti a to se jí podle svých slov povedlo se vším všudy.

|Michal Jurman, Vojtěch Man |LOH 2016 Rio de Janeiro

Petr Koukal v Riu dopsal knížku. Po skončení kariéry se těší na hory i na pivo

Badmintonista Petr Koukal po vyřazení v Riu definitivně ukončil sportovní kariéru. Někteří si jej budou už navždy pamatovat jako vlajkonoše české výpravy z olympijských her 2012 v Londýně, jiní jako manžela úspěšné biatlonistky Gabriely Koukalové. Rodák z Hořovic ale rozhodně ukončením sportovní kariéry nijak nehodlá slevit ze svého aktivního života.

|Michal Jurman, Jakub Knoll |LOH 2016 Rio de Janeiro

Teď budu profesionální odpočívač, plánuje po posledním zápase kariéry badmintonista Koukal

Většina českých sportovních fanoušků si ho bude už navždy pamatovat, jak v holínkách přivádí na slavnostní zahájení olympijských her v Londýně 2012 českou výpravu. Badmintonista Petr Koukal přitom ani letos na Hrách nechyběl. V brazilském Riu ale po druhé porážce ztratil šanci na postup ze skupiny a následně prohlásil, že jeho dny sportovní kariéry jsou definitivně sečteny.

|Michal Jurman, Radek Šamša |LOH 2016 Rio de Janeiro

Plavkyně Baumrtová skrývala, co jí brání v lepších výsledcích. Po Riu nastoupí do nemocnice

Čtyři roky se snažila plavkyně Simona Baumrtová zlepšit svoji psychickou odolnost. Když se jí to před startem olympijských her podle jejích slov povedlo, zhatily její sny na dobrý výsledek nečekané a navíc hodně vážné zdravotní problémy. V rozplavbě na 200 metrů znak skončila až třiadvacátá, v Riu se přesto nevzdává a nastoupí i do polohové štafety.

|Michal Jurman, Radek Šamša |LOH 2016 Rio de Janeiro

Yusra věří, že je symbolem naděje. Týmu uprchlíků popřál i nejlepší olympionik všech dob Phelps

Existují sportovci jako plavec Michael Phelps nebo atlet Usain Bolt, jejichž výsledky jsou ozdobou každých olympijských her. Svým výjimečným příběhem, na který mnozí budou vzpomínat mnohem častěji než na medailové žně a přepisování historie, se mezi žádané hvězdy zařadila i syrská plavkyně Yusra Mardiniová

|Michal Jurman, Vojtěch Man |LOH 2016 Rio de Janeiro

Phelps po návratu získal 19. zlato. Plavecká ikona může znovu být největší hvězdou Her

Už v sobotu začaly na olympijských hrách plavecké soutěže, největší hvězda do nich ale zasáhla až dnes časně ráno, kdy ve štafetovém závodě brali Američané zlato. Nejúspěšnější olympionik všech dob Michael Phelps získal 19. zlatou medaili a bude mít ještě minimálně tři šance. A o tom, že si i letos pověsí na krk individuální olympijskou medaili, nepochybuje téměř nikdo.