Mladá Boleslav jde do předkola EL s téměř vyměněným kádrem

Po Spartě vstoupí do nové sezóny také Liberec a Mladá Boleslav. Zatímco Severočeši hrají ve druhém předkole Evropské ligy v Košicích, Středočeši zítra v 19 hodin na Městském stadionu vyzvou bosenský Široki Brijeg. S mužstvem, které během léta doznalo výrazných změn.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tým Mladé Boleslavi pro sezonu 2014/2015

Tým Mladé Boleslavi pro sezonu 2014/2015 | Zdroj: ČTK

Mladá Boleslav si účast na evropské scéně zajistila třetím místem v ligové tabulce. Přesto představitelé klubu sáhli k razantnímu kroku - celkem sedmnáct hráčů už v mužstvu není, naopak do přípravy se zapojilo dvanáct nových fotbalistů.

„Nabyli jsme dojmu, že strop hráčů, kteří mají kvality v nějaké výši, asi nastal. Do další sezony jsme necítili, že bychom se měli sportovně posunout. Někteří hráči stagnovali, u některých nebyla prokázaná výkonnost,“ hodnotí situaci prezident klubu Josef Dufek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Změny v kádru Mladé Boleslavi sledoval reportér ČRo Pavel Petr

Nejen jemu vadila skutečnost, že hráči nebyli schopni v závěru uplynulého ročníku nejvyšší soutěže konkurovat Spartě nebo Plzni. Tým opustili například Jiří Štajner, Jan Chramosta, Jakub Mareš, Radek Dosoudil a především tvůrce hry David Jarolím. To je pro mužstvo citelná ztráta.

„Myslím si, že každý hráč přiložit ruku k dílu. David byl velká persona na hřišti i v kabině. Uměl usměrnit hru a takového hráče tady nemáme. Dirigentské schopnosti může v takové kvalitě těžko někdo převzít, takže bude muset přidat každý,“ uvědomuje si asistent Boris Kočí.

Nezastírá, že na sehrání před startem evropských pohárů moc času nebylo. „Věnovali jsme se tomu na soustředění v Rakousku. Využili jsme každý trénink, abychom nic nepodcenili a prošli v pohárech dál.“

Z posil naopak může spoléhat společně s hlavním trenérem Karlem Jarolímem třeba na gólmana Aleše Hrušku, Jana Šíslera, trojici francouzských fotbalistů Thalamy, Milla, Moukanza nebo na Tomáše Wágnera a Michala Ďuriše. I jeho čeká po přípravě ostrý start.

„Konečně už začínají zápasy. Uděláme všechno, abychom je zvládli,“ slibuje Michal Ďuriš. Čtvrteční zápas, kdy Středočechy prověří bosenský Široki Brijeg, začíná v 19 hodin.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme