Autor

Pavel Petr

Znamení:
Blíženec (1967) 

Životní motto:
Přiznám se, že žádné nemám. 

Co dělám v rozhlase:
Sportovního redaktora. Práce obnáší jak služby v rádiu a přípravu sportovních přehledů do vysílání, tak reportáže z nejrůznějších akcí, včetně komentování fotbalových, hokejových a dalších přenosů. 

Před rozhlasem:
Pokud jde o novinářskou praxi, tak týdeník Bony vycházející v Mladé Boleslavi, byl jsem také redaktorem firemního časopisu Škoda Mobil nebo Boleslavské televize. V minulosti jsem působil rovněž jako tiskový mluvčí fotbalového FK Mladá Boleslav a hokejového FK Mladá Boleslav. 

Co mě baví:
Redaktorská práce jako taková. Nevystudoval jsem sice žurnalistiku, ale zájmem o tuto profesi jsem se k rozhlasu jako takovému propracoval. Práce je to zajímavá a pestrá, vždyť potkáváte spoustu zajímavých lidí, poznáváte nová prostředí. Navíc, jak říkám svým kamarádům, není nic lepšího, než jít na hokej nebo třeba fotbal, a jít při tom do práce. Na Českém rozhlasu 1 – Radiožurnálu navíc potkáváte řadu zajímavých osobností. Tou největší pro mě je kolega ze sportovní redakce pan Aleš Procházka. Od něj se člověk má opravdu co učit. 

Co mě nejvíc dostane:
Moje žena Jana a syn Matyáš. Moc si užívám chvíle, které s nimi trávím. A i když se Maty nepotatil a na sport se mnou nechce jezdit, je to pro mě největší poklad mého života. 

Z rozhlasové pavlače: (aneb víte, co se o Vás říká?)
Říkají, že jsem workoholik – moje manželka může potvrdit, že to není pravda. 

RSS autora

Články autora