Autor

Radim Schwáb

V Českém rozhlase Olomouc pracuji od roku 2002, kdy jsem nastoupil do redakce zpravodajství a publicistiky.

Vystudoval jsem obor Podnikatelství a management na Ekonomické fakultě Vysoké školy báňské - TU v Ostravě. Mé první zkušenosti s mikrofonem pocházejí už z minulého století. Více než dva roky jsem se bavil tím, že jsem pravidelně docházel na moderátorskou židli jednoho úspěšného soukromého ostravského rádia. Mimochodem - dnes už ho neuslyšíte.

Mám rád dobré jídlo kromě buchtiček s krémem, kvalitní vína všech barev, točené pivo hnané kyslíkem, moře, hory, pěkné počasí a svou přítelkyni.

RSS autora

Články autora

|Jana Zemanová, Miroslav Zimmer, Martin Hromádka, Radim Schwáb |Zprávy z domova

Bouře zatopila litoměřické ulice a ochromila železnici na Olomoucku

Českem se přehnala vlna intenzivních bouřek. Mimořádně silná průtrž mračen místy s krupobitím zasáhla v sobotu večer například Litoměřicko a zaplavila většinu ulic města. Na Olomoucku způsobila bouřka velké problémy železničářům. Blesky vyřadily z provozu veškerá zabezpečovací zařízení na tratích hlavního tahu Brno - Olomouc a vlaky kvůli tomu nabíraly zpoždění.

|Radim Schwáb |Zprávy z domova

Olomoucký úřad práce čelí obvinění

Policie obvinila šéfa olomouckého úřadu práce a jeho zástupce ze zneužití pravomoci veřejného činitele a porušování povinnosti při správě cizího majetku. Podle kriminalistů měli Luděk Krystýn a Roman Navrátil obejít zákon při přidělování dotací na takzvané chráněné dílny, které zaměstnávají lidi se zdravotním postižením.

|Milan Kopp, Radim Schwáb |Zprávy z domova

Sníh sužuje Moravu a Slezsko

Po bílém víkendu v Čechách se dnes problémy s počasím přesunuly na Moravu a Slezsko. Vyplnilo se tak varování meteorologů: silný vítr tam vytváří sněhové jazyky a místy i závěje. Od rána hlásí komplikace v dopravě celý Olomoucký kraj.

|Radim Schwáb |Zprávy z domova

Lídrem ČSSD v Olomouckém kraji Miloslav Vlček

Lídrem sociálních demokratů v Olomouckém kraji pro volby do poslanecké sněmovny v příštím roce se stal současný poslanec Miloslav Vlček. Rozhodli tak delegáti krajské konference strany v Olomouci. Na druhém místě skončil na kandidátní listině ČSSD primátor Olomouce Martin Tesařík, kterého následuje starosta Přerova Jindřich Valouch.

|Radim Schwáb, Markéta Pešková |Zprávy z domova

Úterý bylo letos nejtragičtějším dnem na silnicích

Druhý den týdne zemřelo na silnicích jedenáct lidí, což je nejvíc od počátku roku. Doposud byl nejtragičtějším dnem 21. květen, kdy si dopravní nehody vyžádaly deset lidských životů. Dnes bilanci dopravních nehod rozšířila vážná havárie mikrobusu u obce Kocourovec na trase Hranice na Moravě-Olomouc, při níž bylo zraněno devět lidí. Řidič jel pravděpodobně příliš rychle, auto pak narazilo do svodidel a převrátilo se na střechu.

|Radoslava Kvasničková, Radim Schwáb, Marie Šuláková, Vilém Janouš |Zprávy z domova

Kvůli úniku kyseliny skončily dvě desítky lidí v nemocnici

Kyselina dusičná unikla v noci z prasklé cisterny v areálu soukromé firmy v Želatovicích na Přerovsku. Sedmdesátiprocentní roztok kyseliny vytekl na parkoviště, dostal se do kanalizace a poté i do místního vodoteče, který ústí do potoka Moštěnka. Kvůli havárii skončilo v nemocnici 19 lidí, z toho deset hasičů.

|Markéta Kaclová, Ivana Bernáthová, Jana Tomková, Radim Schwáb |Zprávy z domova

Na řidiče čekají sněhové jazyky a na horách i zledovatělé vozovky

Sněhové závěje, jazyky a prudký nárazový vítr ztěžují od rána život především motoristům. Husté sněžení zhoršilo viditelnost ve Středočeském kraji na dálnici D1, na Benešovsku, Berounsku, Kladensku, Rakovnicku a v okrese Praha- západ. Na Šumavě je pro řidiče kamionů nutná zimní výbava a sněhové řetězy, především v úseku z Volar na Prachaticku do Horní Plané na Českokrumlovsku. Velmi riskantní může být také jízda bez řetězů po cestách na hřebenech Krušných hor, Beskyd a Jeseníků.

|Milan Kopp, Radim Schwáb |Zprávy z domova

Nevítaný host v rodinném domě

Do rodinného domu na okraji Olomouce narazil kamion. Nákladní auto vjelo přímo do ložnice a sousedního pokoje. Jen náhodou majitelé domu v ložnici nespali. Přijel k nim totiž vnuk, a proto si ustlali jinde. V době nehody byly místnosti prázdné.