Autor

Michal Malý

V Českém rozhlase jsem dělal práci reportéra, redaktora a moderátora publicistického pořadu Narovinu. Každá z těchto profesí má svoje specifika. Například natáčení reportáží může někdy znamenat pořádné dobrodružství i adrenalin. Pro mě osobně je ale důležitá služba veřejnosti, která se od veřejnoprávního média očekává. Reportáže jsem vždy natáčel s vědomím, že tím můžu někomu pomoci a pocit zadostiučinění přichází, když mám zpětnou vazbu, že po odvysílání se konečně ledy hnuly, úřady začaly konat, policisté pozatýkali nebo vedení města sjednalo nápravu.

Od ledna 2018 zastávám pozici editora vysílání. Můžu zúročit vše, co jsem se za léta práce v terénu naučil a využít zkušenosti, které jsem jako rozhlasový reportér získal. Aktuálně mám na starosti všechno, co slyšíte v našem rozhlasovém vysílání.

Před nástupem do Českého rozhlasu jsem působil jako učitel anglického jazyka.

Moje motto je zároveň vzkazem pro všechny posluchače - Nenech se nikdy nikým otrávit, vždyť každý den prožiješ jen jednou.

RSS autora

Články autora

| ČRo, Michal Malý, Ondřej Látal |Regiony

Řidiči stáli v kolonách na D1 až hodinu. Dělníci opravovali úsek u Velké Bíteše

Dlouhé kolony komplikovaly dopravu na D1 u Velké Bíteše. Silničáři v sobotu začali mezi 162. a 168. kilometrem opravovat další úsek dálnice. Provoz byl v každém směru sveden do jednoho jízdního pruhu. Řidiči museli počítat s velkým zdržením hlavně ve směru z Brna na Prahu. V neděli už má být provoz v místě klidnější.

|Michal Malý |Regiony

Hasiči kvůli bouřkám vyjížděli k dvěma stovkám případů, na Třebíčsku evakuovali chalupáře

Silné bouřky zasáhly v neděli některé části Česka. Hasiči měli spoustu práce hlavně na Moravě a ve Slezsku. Vydatně ale pršelo i na jihu Čech a na Vysočině. Na jižní a východní Moravě hasiči vyjížděli k téměř dvěma stovkám případů - hlavně k vytopeným sklepům a polámaným stromům. Na Třebíčsku v obci Chlum se po přívalovém dešti utrhl svah a půda částečně zavalila střechu rodinného domu, hasiči museli evakuovat dva starší chalupáře.

|Michal Malý |Regiony

Další obce hrozí státu žalobou kvůli úložišti jaderného odpadu. Setkají se s ministrem

Starostové z lokalit pro jaderné úložiště míří do Prahy. Budou apelovat na ministra průmyslu, aby geologické průzkumy nechal na všech sedmi původně vytipovaných místech. Zhruba před dvěma týdny ministerstvo oznámilo, že chce zúžit výběr pouze na dvě lokality. Podle ředitele Správy úložišť radioaktivních odpadů Jiřího Slováka ale průzkum bude pokračovat na všech místech, až potom se vybere to nejlepší pro uskladnění.