Trenérovi Tottenhamu Contemu se nelíbí, že anglická liga startuje krátce po MS. O Kanea se nebojí

Trenér fotbalistů Tottenhamu Antonio Conte nemá radost z toho, že se anglická liga rozjíždí pouhých osm dní po konci mistrovství světa v Kataru. Kvůli tomu nebude mít v pondělním londýnském derby na hřišti Brentfordu k dispozici všechny hráče. Spoléhat už bude ale na kapitána Harryho Kanea, jenž ve čtvrtfinále s Francií neproměnil penaltu a Anglie poté vypadla. Conte si nemyslí, že by elitního útočníka tato situace ovlivnila.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Antonio Conte

Trenér Antonio Conte | Zdroj: Reuters

Premier League začne v pondělí jako první z pěti elitních evropských soutěží. Navzdory světovému šampionátu, jenž se poprvé v historii konal na podzim, se bude hrát v tradičním hracím termínu na druhý svátek vánoční, na Ostrovech známém jako Boxing Day.

Z dvanácti hráčů „Kohoutů“, kteří se v Kataru představili, budou Contemu proti Brentfordu určitě chybět francouzský gólman Hugo Lloris a argentinský stoper Cristian Romero, jejichž země proti sobě před týdnem nastoupily ve finále.

Martínez je Machiavelli fotbalu. Jeho myšlenkové hry jsou vypočítavé, říká psycholog o brankáři Argentiny

Číst článek

„Je to zvláštní situace. Nemám moc velkou radost z toho, že se hraje takhle brzy, pouhý týden po mistrovství světa. Není možné dopřát hráčům moc volna. Ti, kteří na mistrovství světa nehráli a čtyři týdny s námi trénovali, jsou na tom lépe než ti, kteří v Kataru hráli do poslední chvíle. Kvůli tomu se musím do utkání s Brentfordem co nejlépe rozhodnout,“ řekl Conte na tiskové konferenci.

Zpátky v týmu je Kane. Devětadvacetiletý Angličan ve čtvrtfinále s Francií nejprve z pokutového kopu srovnal na 1:1, ale druhou penaltu za nepříznivého stavu 1:2 neproměnil. Kane vzal po utkání odpovědnost za vyřazení na sebe. Conte se ale o něho nebojí.

„Ne, jelikož se bavíme o špičkovém kanonýrovi. Ve fotbale zažijete vzrušující chvíle a také chvíle zklamání, když třeba neproměníte penaltu. Když jsem hrál, nikdy jsem penaltu neproměnil, jelikož jsem žádnou nekopal. Byl jsem v tom opravdu strašný,“ uvedl třiapadesátiletý Ital.

„Na mistrovství světa (v roce 1994) jsme prohráli ve finále na penalty s Brazílií. V tu chvíli vás to zasáhne a jste skutečně zklamaný. V první chvíli smutníte, ale pak si uvědomíte, že se musíte posunout. Fotbal vám dá další příležitost, abyste si ho užili. Upřímně se o něho nebojím. Viděl jsem, že po návratu k nám je na tom velmi dobře,“ prohlásil někdejší kouč Chelsea nebo Interu Milán.

Tottenham je po 15 odehraných zápasech na čtvrtém místě s osmibodovou ztrátou na vedoucí Arsenal. Městský rival ale odehrál o jeden duel méně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme