Hokejové Pardubice hlásí další posilu. V bojích o záchranu jim má pomoct ruský obránce Zacharčuk

Ruský hokejový obránce Stěpan Zacharčuk se stal novou posilou Pardubic. Do posledního celku extraligové tabulky zamířil třiatřicetiletý zadák z Nižněkamsku z Kontinentální ligy, kde jeho angažmá v minulých dnech předčasně skončilo. V KHL bývalý hráč Togliatti, Kazaně, Nižního Novgorodu a Vladivostoku sehrál včetně play-off 520 zápasů.

Pardubice/Litvínov (Aktualizováno: 19:12 25. 1. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stěpan Zacharčuk (Kazaň) a Juraj Mikúš (Slovan Bratislava) v zápase KHL

Stěpan Zacharčuk (Kazaň) a Juraj Mikúš (Slovan Bratislava) v zápase KHL | Zdroj: Profimedia

„Management klubu při hledání hráčů pro posílení a doplnění týmu upřednostňoval hráče, kteří jsou spjati s Pardubicemi (Tomáš Rolinek, Karel Nedbal nebo Daniel Voženílek). Nicméně dohody mezi kluby ze začátku sezony nám neumožňují si tyto hráče stáhnout do Dynama a proto jsme hledali i v zahraničí,“ řekl klubovému webu člen představenstva Dynama Dušan Salfický.

Rolinek se vrací do Pardubic. Hokejový útočník chce klubu pomoci odvrátit sestup

Číst článek

„Jsme velice rádi, že se nám podařilo domluvit angažmá se Stěpanem, který má obrovské zkušenosti z KHL, které nám, pevně věřím, pomůžou v závěru sezony. Angažmá se Stěpanem se zdařilo jen díky tomu, že mu v Rusku vypověděli smlouvu na základě toho, že byl účastníkem dopravní nehody,“ dodal Salfický.

V této sezoně si Zacharčuk připsal za Nižněkamsk v 41 zápasech 12 bodů za čtyři branky a osm asistencí. Celkově v KHL nasbíral v 520 duelech 102 bodů za 28 gólů a 74 přihrávek.

⚠️ Dynamo rozšiřuje své obranné řady, na východ Čech přichází bek Stepan ZAKHARCHUK, který má mnoho zkušeností z KHL. V rámci nejvyšší ruské hokejové soutěže odehrál 424 utkání.

📰 hcdynamo.cz/clanek.asp?id=…

15:12 – 25. 01. 2020

34

Zbrojí i Litvínov

Ruský hokejový útočník Jurij Žolobov bude vypomáhat z prvoligové Kadaně na střídavý start v extraligovém Litvínově. Poprvé by za Vervu mohl nastoupit už v nedělním utkání v Brně proti Kometě. Uvedly to oficiální stránky Kadaně.

Jednadvacetiletý odchovanec Omsku začal hrát v Česku od poloviny listopadu nejdříve v druholigové Bílině, za kterou nastoupil v pěti zápasech a vstřelil tři branky. Potom působil v Kadani, v jejímž dresu stihl 15 zápasů a připsal si 11 bodů za devět gólů a dvě asistence.

V minulém ročníku působil Žolobov v juniorské MHL v celku Tajfun Primorskij Kraj a v 58 duelech zaznamenal 38 bodů za 13 branek a 25 přihrávek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme