Krev, šití, šarvátky. Ve finálové sérii hokejové extraligy mezi Libercem a Třincem to vře

Tekla krev, občas někdo odkulhal do šatny. Ale zase se vrátil. To proto, že se v hokejové extralize hraje o titul. Ve finále je to mezi Libercem a Třincem 1:1 na zápasy. Při výhře páteční výhře Severočechů 3:1 už ale na ledě trochu přituhlo.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Momentka ze zápasu mezi Libercem a Třincem

Momentka ze zápasu mezi Libercem a Třincem | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

„Mě to nebolí,“ říká liberecký Roman Will pro Radiožurnál. Spolu se svým brankářským protějškem Šimonem Hrubcem je asi jediný, kdo to může říkat. Oba jsou dostatečně oblečení do výstroje na to, aby odešli ze zápasu bez šrámu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Krev, šití, šarvátky. Ve finálové sérii hokejové extraligy mezi Libercem a Třincem to vře

„Je to tvrdé. Kluci tam měli párkrát šití a nějaké nastřelené bolístky tam jsou. Bolí to hodně. Každý do toho ale půjde, ať se děje cokoliv,“ říká třinecký Petr Vrána.

Několikrát už ve finále hrál, ale přiznává, že si vlastně ani moc nepamatuje boje předchozí. Tedy ne nijak konkrétně. Jak vrcholí sezona, je třeba se trochu obrnit nejen výstrojí, ale i trpělivostí.

Dravecký, práce všeho druhu. Třinecký hokejista rozhodl semifinále z pozice beka, zaskočil i v bráně

Číst článek

„Viděl jsem jen jednu bitku, jak tam Tomáš Filippi bláznil,“ říká střelec poslední branky dosavadního průběhu finálové série - liberecký Jaroslav Vlach. I z tribuny je vidět, že jde o hodně. Průpovídek po odpískání je na první pohled víc. Každý moment se dá využít k popíchnutí soupeře.

„Myslím si, že ani jeden mančaft prostě necukne a čím déle spolu týmy hrají, tím je tam více minisoubojů. Sčítá se to a možná toho bude víc a víc,“ říká liberecký Vlach směrem k dalšímu průběhu finálové série. Ta bude za stavu 1:1 na zápasy pokračovat třetím duelem v Třinci na velikonoční pondělí.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme