Seznam Zprávy: Ostravské hutě jsou na prodej. ArcellorMittal je vymění za italské

Nadnárodní ocelářská společnost ArcelorMittal chce prodat své ostravské hutě. Zástupci firmy už jednali s českým ministerstvem průmyslu a taky s odbory. Závod v Ostravě zaměstnává zhruba 7 tisíc lidí. Ostravského závodu se chce ArcelorMittal zbavit výměnou za souhlas Evropské komise s koupí hutí v Itálii. Informuje o tom server Seznam Zprávy.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výroba v ostravském ArcelorMittalu

Výroba v ostravském ArcelorMittalu | Foto: Adolf Horsinka / MAFRA | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Komise od konce loňského roku prověřovala, jestli společnost díky akvizici v italském Tarantu nezíská příliš velký tržní podíl.

Obavy komise by měl podle mluvčí společnosti Barbory Černé-Dvořákové rozptýlit návrh kompenzačního balíčku. Jeho obsah ale mluvčí nechtěla komentovat, vysvětlují Seznam Zprávy.

Podle šéfa Českomoravské konfederace odborových svazů Josefa Středuly prodej nejspíš nebude jednoduchý. Řekl taky, že se mu transakce a její okolnosti nelíbí.

Závody by podle Středuly mohl převzít stát jako jejich bývalý vlastník. Server Seznam Zprávy upozorňuje, že průmysl na Ostravsku v současnosti zažívá krizi jak kvůli útlumu těžby v OKD, tak kvůli problémům Vítkovic.

Vendula Bartoňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme