Kajakářka Kuděková dojela na ME celkově šestá

Na čas zajela druhou nejrychlejší finálovou jízdu ze všech kajakářek, ale medaili si Kateřina Kudějová z mistrovství Evropy neodveze. Jeden jediný dotyk branky ji odsunul na šesté místo. Bez něj by ve Vídni na šampionátu vodních slalomářů získala dokonce zlato. Deblkanoisité ani Štěpánka Hilgertová do finále neprošli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakářka Kateřina Kudějová ve finále na mistrovství Evropy ve vodním slalomu

Kajakářka Kateřina Kudějová ve finále na mistrovství Evropy ve vodním slalomu | Zdroj: ČTK

Kudějová se do finále probojovala z posledního postupového místa. V semifinále skončila desátá s náskokem 7 setin sekundy na jedenácté místo.

„Bylo to dlouhé čekání, jsem ale ráda, že jsem si mohla zajet další jízdu. Potěšilo mě taky, že jsem si tak potvrdila start na mistrovství světa,“ řekla Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Kateřinou Kudějovou mluvil po závodě reportér ČRo Jan Suchan

V jízdě o medalie zajela druhý nejrychlejší čas, při výjezdu z protipovodňové branky se jí ale dotkla pádlem a obdržela dvouvteřinovou penalizaci. Na vítěznou Němku Ricardou Funkovou ztratila 1,93 sekundy.

„Nemůžu to brát tak, že jsem ztratila titul o šťouch. Ten šťouch jsem prostě udělala, takže jsem o dvě vteřiny vzadu,“ nelitovala se Kateřina Kudějová.

Brzká chyba ji prý nerozhodila. „Našťouchala jsem toho v poslední době hodně, takže s tím už umím jezdit. Musím se to ale snažit odnaučit,“ nabádala se.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme